Mardin`de düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Kültür Ve Sanat Yarışmaları sona erdi

Mardin`de Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Kültür ve sanat alanında 4 kategoride yapılan Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Siirt, Mardin, Kilis`ten gençlerin katıldığı yarışmalar sona erdi.

Mardin 30.03.2018 12:17:39 0
Mardin`de düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Kültür Ve Sanat Yarışmaları sona erdi

 

 


Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce 26-29 Mart tarihleri arasına Mardin'de düzenlenen ''Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları'' Güneydoğu Anadolu Bölge Finalleri sona erdi.

Kültür Sanat Yarışmaları: Gençler Arası Şiir Okuma, Tiyatro, Türk Müziği ve Bilgi yarışması olmak üzere 4 ana kategoride düzenlendi

Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Siirt, Mardin ve Kilis'ten gelen gençlerin katılımıyla dört gün boyunca farklı kategorilerde sürdü.

Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmanın bölge finallerinin ilk gününde gençler arası bilgi yarışması yapıldı. Yarışmanın diğer günlerinde ise Türk Müziği, Bir Şiir Bir Nefes, Hayallerini Sahneye Taşı yarışmasıyla devam etti.

 Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin yarışmalara ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı.

''Gençlerin geleneksel sanata sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla düzenlenen yarışmalar; İl Birinciliği, Grup Birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirildi. Yarışmaların İl Birinciliği safhası; Şubat ayında, Grup Birinciliği yarışmaları; Nisan ayında, Türkiye Finalleri ise Mayıs ayında yapılacak.

 

Bilgi yarışmalarında, katılımcılara genel kültür, sayısal mantık, vatandaşlık, anayasa bilgisi, tarih, coğrafya, güncel konular, görsel sanatlar, müzik ve spor kültürü alanlarında 15 soru yöneltildi.

 

Yarışmalarda gençlerin performansını, il ve grup finallerinde alanında uzman kişilerin oluşturduğu jüri, Türkiye finallerinde ise ünlülerden oluşan jüri değerlendirecek. İl yarışmasında birinci olanlar, grup finaline katılmaya hak kazanıyor. Türkiye birincileri ise yurt dışı gezisiyle ödüllendirilecek.''Dedi.?

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


“ 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07