MARDİN`DE DEVLET HASTANESİ DOKTORU 4 KİŞİ TARAFINDAN DARP EDİLDİ

Mardin Devlet Hastanesi bünyesine yeni taşınan Kadın Doğum Hastanesi Doktorlarından Kadın Doğum Uzmanı Dr.Hasan Talay 2`si kadın 4 kişi tarafından darp edildi.

Mardin 12.12.2016 14:56:48 0
MARDİN`DE DEVLET HASTANESİ DOKTORU 4 KİŞİ TARAFINDAN DARP EDİLDİ

Mardin Devlet Hastanesi bünyesine yeni taşınan Kadın Doğum Hastanesi Doktorlarından Kadın Doğum Uzmanı Dr.Hasan Talay 2'si kadın 4 kişi tarafından darp edildi.

 

 

Cuma günü Devlet Hastanesinden 130 sıra numarasını  alarak muayene olmak isteyen bir hastanın sırasından önce Muayene olmak istemesi ve Kadın Doğum Uzmanı  Op.Dr.Hasan Talay'ın da sıra ihlalini kabul etmemesi nedeniyle Hasta ve  3 yakını   tarafından darp edilmesi sonucunda,Kan revan içinde kaldı.Saldırıya uğrayan Dr.Hasan Talay'ı  saldırganların elinden Hastane güvenlik görevlisi kurtardı.

 

Saldırganlar E.A ve NA ile MK  ile  adı öğrenilemeyen saldırgan olmak olmak üzere   2'si kadın 2'si erkek  4 Saldırgan olayın ardından Polis tarafından gözaltına alındı.

 

Olay sonrası aynı hastanenin Beyin Cerrahisi Bölümünde tedavi altına alınan Kadın Doğum Uzmanı Dr.Hasan Talayın  yapılan ilk muayenesinde Boyunda çizikler  ,Kaburgasında çatlama meydana geldiği ve Beyin sarsıntısı geçirdiğinin tespit edilmesi üzerine hastanede yatırılarak müşahaede altına alındı.

 

Saldırı olayının  duyulmasının ardından  Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Karakuş, Halk Sağlığı İl Müdürü Saffet Yavuz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Mehtap Bingül ve Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Bayram Açan,  saldırıya uğrayan Devlet Hastanesi Doktorlarından Kadın Doğum Uzmanı  Op.Dr.Hasan Talay'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundular.

 

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Karakuş yaptığı yazılı açıklamada Hizmet  kalitesi giderek artan ve Bölgede büyük talep yaratan Devlet Hastanesinde Hasta Çokluğu ve  artan talep nedeniyle Doktor sayısı  ile Güvenlik Görevlisi sayısının  yetersiz kaldığını belirterek Hastanede görev yapan Doktorların günde 130 hastaya bakmak zorunda kaldıklarını  ,Her geçen gün artan Hasta sayısı nedeniyle de  doktor sayısının  ve 38 0lan özel güvenlik personeli sayısının da yetersiz kaldığını ama buna rağmen Hastanede görev yapan Doktorların büyük özveri ile çalışarak Hasta sayısının artmasına rağmen kaliteden ödün vermediklerini ama  buna rağmen de böyle  bir saldırının Devlet Hastanesi bünyesinde yaşanmasının çok üzücü olduğunu,Saldırıya uğrayan Doktorun, 130. sıradaki hasta ve hasta yakınları tarafından darp edildiğini belirterek, Biz şiddetin her türlüsünü kınıyoruz, ama sağlığa uzanan eli daha bir şiddetli  şekilde kınıyoruz. İnsanların yaşatılması için çaba sarf eden doktora uzanan el, yaşama uzanan eldir. Bu şefkatli ellere vuran şefkatsiz elleri lanetliyoruz. Böyle olayların yaşanmaması için de Mardinli vatandaşların daha duyarlı olmasını bekliyoruz''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22