MARDİN`DE DEMOKRASİ NÖBETİNE ONBİNLER KATILIYOR

Fetullahçı Terör Örgütü`nün darbe girişimine tepki için Mardinli vatandaşlar `demokrasi nöbeti`ni sürdürmeye devam ediyor.

Mardin 2.08.2016 09:10:09 0
MARDİN`DE DEMOKRASİ NÖBETİNE ONBİNLER KATILIYOR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki için Mardinli  vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ni sürdürmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni kararlılıkla sürdürüyor.

AK Parti Mardin  İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "15 Temmuz darbecilere mezar olacak", "Münafık Fetullah", "Darbeye hayır, asker kışlaya" ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları attı.

Ak Parti Mardin il başkanlığı önünde toplanan Onbinler Demokrasi nöbetini büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.

Sanatçı Aydın Aydın'ın da katıldığı dün geceki Demokrasi nöbetinde Mardin Valisi Mustafa Yaman,Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Ağırakça,Ak Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar,Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir,Mardin Berber ve Kuaförler Odası Başkanı İbrahim Porduğan,Hayırsever iş adamı Şakir Nuhoğlu  ve onbinlerce Mardinli vatandaş katıldı.

Ellerindeki Türk Bayrakları ile 15 Temmuz darbecilere mezar olacak", "Münafık Fetullah", "Darbeye hayır, asker kışlaya" ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları attı.

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'da yaptığı konuşmada,Demokrasi Nöbetine katılan herkese teşekkür ederek,15 Temmuz'da Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir tarih olduğunu söyledi. Miroğlu, şöyle konuştu: “Oslo’da masa devrilirken bu iki terör örgütü el ele idiler. Oslo görüşmelerini sürdüren 15 Temmuz darbesini yapan FETÖ terör örgütünden başkası değildi. Uludere’de o katliamı gerçekleştirenler o katliamı yaşanmasına yol açan yanlış istihbaratı Genel Kurmaya yine bu örgütün elemanlarıydı. Yaşadığımız hakikat ve gerçekleri araştıracak bir komisyona ihtiyaç var. Hakikatler bir bir aydınlansın. Daha önce kurulan komisyon bir siyasi belleği yeniden inşa ettiğini söyleyemeyiz. Buradan doğan tecrübeler ışığında Türkiye Büyük Millet Meclis’inde 15 Temmuz darbe harekâtını araştırma komisyonu kurulacak.” dedi.Orhan Miroğlu Engelli vatandaşlara da alanda yerlerini aldıkları için teşekkür ederek,Mardin'de Engelli Merkezleri açılması için çalışma yürütttüklerini ve ilk Etapta Kızıltepe,Artuklu ve Midyat ilçelerinde Enegelli Merkezleri açmak için çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Yapılan konuşmaların ardından sanatçı Sanatçı Aydın Aydın, demokrasi şehitleri için bestelediği Türkçe "Kalk" anlamına gelen "Rabe" isimli Kürtçe şarkısını okudu.

Sanatçı Aydın Aydın, "Temiz bir dünya için bu görev hepimizin. Darbecilere karşı Kadim kent  Mardin'den halk çocukları ordusuyla meydan okuyoruz" dedi

Daha sonra Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu tarafından katkılarından dolayı sanatçı Aydın Aydın'a bir plaket verildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90