MARDİN`DE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ SAYGIYLA ANILDI

18 Mart Çanakkale zaferinin 101. Yıldönümü ve Şehitleri anma günü nedeniyle Selen Kışlası Şehitlik anıtından düzenlenen programa Vali Ömer Faruk Koçak Garnizon Komutan vekili Şenol Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Gaziler, Askeri personel çok sa

20.03.2016 14:31:14 0
MARDİN`DE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ SAYGIYLA  ANILDI

18 Mart Çanakkale zaferinin 101. Yıldönümü ve Şehitleri anma günü nedeniyle Selen Kışlası Şehitlik anıtından düzenlenen programa Vali Ömer Faruk Koçak Garnizon Komutan vekili Şenol Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel,  Gaziler, Askeri personel çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

İl Olarak Şehitlik anıtına çelenk sunan Vali Koçak’ın Ardından Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi çelenkleri sunuldu çelek sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak saygı atışı yapıldı.

Törende Şehitlik defterini imzalayan Vali Koçak şehitlik defterine yazdıklarını okudu:

Vali Koçak;

“Kumandanım ben İsmail doğmuşum !”

Güle oynaya ölüme gidenlerin savaş hikâyesidir Çanakkale. Bıyığı terlememiş genç yüreklerin ilk sevdasıdır. 15’lilerin huzura koşar gibi ölüme gittikleri zaferdir. Emanet yüreklerin kaldıramayacağı bir kahramanlık hikâyesidir. Aradan 100 yıl da geçse hala aynı vatan aşkını hmektir. Aynı destanı dilden dile çağlamaktır. Bir kara parçasının sadece toprak olmadığını, adına vatan denildiğini hatırlatan bir zaferdir.

Bugün Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı. Unutulmayan, geçilmeyen, eskimeyen bir zafer şarkısıdır. Notaları koca bir milletten oluşan bir şarkı… Farklı renklerin yek olduğu, dillerin besmele okuduğu bir vuslattır. Çanakkale en çok da gelecektir. Çünkü değerlerini, köklerini bağımsızlığını unutan millet kendini hiç etmiştir. Kendini unutan bir millettin ise geleceği yoktur. İşte her 18 Mart bize bu hazineyi hatırlatıyor. Millet olmayı, vatan olmayı htiriyor.

Bu toprak bize Kınalı Mehmetlerden, ölmeden mezara girenlerden, ‘ Ben İsmail doğmuşum’ diyenlerden emanettir. Bu müstesna medeniyet bize Doktor Salih’ten, Şerife Bacı’dan Mehmet Akif’ten, Şemse Nine’den, Seyit Onbaşı’ndan emanettir. Bizler vatanı gözyaşı ve kendi kanlarıyla inşa edenlerin tohumuyuz. Bizler, meçhule gittiklerine inanmadığımız şehitlerin çocuklarıyız.  İşte bize düşen şey bu parlak mirasa sahip çıkmaktır. Hatırlamıyorsak eğer Süleyman Nazif’in bu sözü bize yardımcı olacaktır:

Dedem koynunda yattıkça benimsin ey güzel toprak. Neler yapmış bu millet en yakın tarihe sor bak! “

Bu dönem tam da dönüp arkaya bakmamızı gerektiren bir dönem. Ecdadımızın emanetine sahip çıkıp yüzünü eğdirmemiz gereken bir zaman. Bir olmanın, iri olmanın diri olmanın zamanı. Bizim borcumuz ay yıldızlı bayrağı nasıl göklere çıkardığımızı hatırlamaktır. Bir olup vatan olmaktır. Hayallerini,  ümitlerini, geleceklerini bize emanet eden ecdadı, vatanı koruyarak yaşamaktır.  Borcumuz vatan için ölenler uğruna barış içinde hep beraber yaşamaktır. Tevfik Fikret’in de dediği gibi;

“Vatan için ölmek de var; fakat borcun yaşamaktır.”

İşte sevgili milletimiz, değerli Mardin Halkımız, bu 18 Mart’ta bize düşen sulh içinde yaşayıp geçmişten ders almaktır. Bize bu vatanı bırakan tüm şehitlerimize ve yine şu an vatanımızı korumak uğruna şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz.

 Vali Koçak ve berberindeki  heyet şehitliği ziyaret ederek şehitlere karanfil dağıtarak şehitleri ruhları adına Fatiha okudular.

Vali koçak ve beraberindeki il protokolü Şehitlikteki törenin ardından Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezindeki anma programına katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda Mardin Fen Lisesi Müdürü Abdulselam Şahin Çanakkale Ruhu konulu konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardından program Mardin Fen Lisesi öğrencilerinin sergilediği tiyatral gösteri ile son buldu.

AKM deki anma programının ardından Vali Koçak, Cuma namazı öncesinde Ulucamii’de düzenlenen  Aziz Şehitlerimizi anma ve mevlit programına Katıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00