MARDİN`DE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İL KOORDİNASYON KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mardin Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 22.05.2018 tarihinde saat 10:00?da Mardin Valiliği Nişli Toplantı Salonu?nda; Vali Yardımcısı Bahattin ÇELİK başkanlığında gerçekleştirilirken, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet YAVUZ, Halk Sağlığı Hizme

Mardin 23.05.2018 14:02:17 0
MARDİN`DE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İL KOORDİNASYON KURUL TOPLANTISI  GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mardin Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 22.05.2018 tarihinde saat 10:00’da Mardin Valiliği Nişli Toplantı Salonu’nda; Vali Yardımcısı Bahattin ÇELİK başkanlığında gerçekleştirilirken, İl Sağlık Müdürü  Uzm. Dr. Saffet YAVUZ, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hidayet Bakaç ve diğer kurul üyelerinin katılımı ile toplandı. 

 

Başbakanlık Genelgesi ile merkezde ve taşrada Kurulların yapılanmasında değişikliğe gidilmiş ve Kurulların çalışma alanı sadece ‘uyuşturucu’ olmaktan çıkarılarak , bağımlılık yapan tüm alışkanlıkları kapsayacak şekilde genişletilmişti.. Bu kapsamda yeni genelge ile merkezde sekretaryasını Sağlık Bakanlığı’nın yürüteceği Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) oluşturulmuş ve illerde ise İl Valisi/Vali Yardımcısı Başkanlığı’nda Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) oluşturulmuştu.

 

Mardin'de 5 Teknik Çalışma Grubu oluşturularak, “Uyuşturucu, Alkol, Tütün, Davranışsal ve İletişim Bağımlılığı İle Mücadele konusunda Teknik Çalışma Grupları meydana getirilmiş ve Uyuşturucu başta olmak üzere terör örgütlerinin insanları bir şeylere bağımlı hale getirmeye çalışıldığının belirtildiği toplantıda, hedef kitlenin gençler olduğu, Bu yüzden bağımlıkla mücadele etmek bu ülkede yaşayan her ferdin görevi olduğu, bağımlılığın tüm toplumların ortak sorunu haline geldiği, bağımlılıkla mücadele yönünde ise, tüm kurum, kuruluşların, ailelerin ve vatandaşlarımızın ortak çaba içinde olması gerektiği” vurgulandı.


 Mardin il sağlık müdürü Uzm. Dr. Saffet YAVUZ  ile  Dr. Hidayet BAKAÇ’ın yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili sunumlarıyla devam eden toplantıda paydaş kurumların yöneticileri tarafından da kendi iş alanlarında yapılan çalışmaların sunumu yapılmıştır.Mardin  İlinde tüm bağımlılıklarla mücadele konusunda yapılacak çalışmalar için kararlar alınmış olup bir sonraki toplantının planlaması yapıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07