Mardin`de Anneler kursta çocukları kreşte

Mardin`de Kadınlar, Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı meslek edindirme ve hobi kurslarına devam ederken çocukları kreşlerde eğitim görüyor.

Mardin 20.06.2019 10:27:14 0
Mardin`de Anneler kursta çocukları kreşte

Mardin'de Kadınlar, Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı meslek edindirme ve hobi kurslarına devam ederken çocukları kreşlerde eğitim görüyor.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde açılan meslek edinme ve hobi kurslarına devam eden kadınların çocukları için kreşler açılarak eğitimler veriliyor.

 

Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığınca, 13 Mart Mahallesi Kadın Dayanışma ve Meslek Edindirme Merkezi, Arin Kadın Dayanışma ve Meslek Edindirme Merkezi ile Kadın Daire Başkanlığı bünyesinde açılan resim, seramik, ahşap, tekstil, dikiş, nakış, kuaför, çanta, amugrimi gibi meslek atölyeleri ile spor, okuma yazma ve Kur’an-ı Kerim kurslarına devam eden kadınların, daha rahat ve huzurlu şekilde kurs almaları için birimlerin bünyesinde kursiyerlerin çocukları için kreşler açıldı. Kurslara devam eden kadınlar, çocuklarını birimlerde ki kreşlere teslim edip meslek öğreniyorlar.

 

3 ile 6 yaş aralığında çocukların devam ettiği 13 Mart Mahallesi Kadın Dayanışma ve Meslek Edindirme Merkezi, Arin Kadın Dayanışma ve Meslek Edindirme Merkezi ile Kadın Daire Başkanlığı bünyesinde ki kreşlerde, etkinlik ve aktiviteler yapılarak sosyalleşmeleri sağlanıyor.

 

Kreşlerde, alanlarında uzman eğitmenler tarafından el becerilerini geliştirecek aktiviteler, spor, oyunlar, küçük kas ve motor becerilerini artırıcı hareketler, görsel ve zekâ oyunları ile problem çözme ve masal gibi eğitici konularda çocuklara yönelik eğitimler veriliyor.

 

Kreşlere devam eden çocuk ve annelerine yönelik oynama grubu, tanışma ve ihtiyaç saklama etkinliği, özel günlere yönelik etkinlikler, çizgi sinema gibi farklı programlar da düzenlenmektedir. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90