Mardin?de ağaç budama çalışmaları Sürüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin?de ağaçların bakım ve budama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Mardin 30.11.2015 18:12:31 0
Mardin?de ağaç budama çalışmaları Sürüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin’de ağaçların bakım ve budama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kış aylarının gelmesi ve ağaçların uyku dönemine girmesiyle birlikte Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, orta refüjlerde bulunan ağaçların bakım ve budama çalışmalarına devam ediyor. 
 

Çalışmalar hakkında açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü, trafik ışıkları ve levhaların daha rahat okunması amacıyla, trafikte görüş açısına ters olan orta refüjlerdeki  bitkilerin budandığını belirtti. Mardin Büyükşehir Belediye binası önünden başlanarak, müftülük istikametine kadar olan ve karayolları parkında bulunan mevcut ağaç ve çalıların tümü budandığı vurgulanan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Mardin Yolu üzerinde bulunan Kızıltepe İpek Yolu Hastanesi’nden Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kadar  uzanan orta refüjde 223 adet palmiye ağacın bakımı ve budaması yapıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca yapımına başlanmış olan Karayolları Parkı’nda proje uygulamasına engel durumundaki ağaçların sökümü yapılarak, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesine bağlı fidanlığa kontrollü bir şekilde taşınarak dikildi. Belediyenin hizmet sınırları içerisinde yer alan Mardin iline bağlı İstasyon mahallesinden Kızıltepe ilçe girişine uzanan ana arterlerde bulunan ağaç ve çalıların bakımı ve budaması yapıldı.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90