MARDİN`DE AĞIR TONAJLI ARAÇLAR İÇİN YENİ UYGULAMA BAŞLATILDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi?nin 16.09.2015 tarih ve 2015/9-5 nolu kararı ile Mardin Büyükşehir Belediyesi sınırları dâhilinde bulunan Artuklu, Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçelerinde yük taşıyan araçlarla; ilçe merkezlerinde

14.11.2015 00:19:00 0
MARDİN`DE AĞIR TONAJLI ARAÇLAR İÇİN YENİ UYGULAMA BAŞLATILDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nca şehir içerisine giren ağır tonajlı araçların “Şehir merkezine giriş belgesine” ilişkin başlatılan yeni uygulama, Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yol kontrolü ile şoförlere tebliğ edildi. Uygulamayı yerinde inceleyen Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, bu uygulama ile belediyenin kendi öz kaynaklarının toplanacağı gibi kent içi trafiğin rahatlanacağını söyledi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin 16.09.2015 tarih ve 2015/9-5 nolu kararı ile Mardin Büyükşehir Belediyesi sınırları dâhilinde bulunan Artuklu, Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçelerinde yük taşıyan araçlarla; ilçe merkezlerinde yük dağıtımı yapan ağır tonajlı kamyon, tanker, tır ve de iş makinalarına ilişkin yeni uygulama başlatıldı. Uygulama kapsamında “Şehir merkezine giriş belgesi” olmayan sürücülerin kent ve ilçe merkezlerine alınmayacakları kaydedilirken uygulama, Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yol kontrolü ile şoförlere tebliğ edildi.
“Yapılan yolların tahrip edilmesi önleniyor”
Bu uygulamayla birlikte Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekiplerince yapılan yol kontrolü çalışmasını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, belediyenin kendi öz kaynaklarından yararlanabilmesi için bu tür çalışmaların şart olduğunu söyledi. Daha önce yapılması gerekilen bu çalışmaların mevzuatlardan kaynaklı olarak yapılmadığının altını da çizen Zirek, “Belediyelerin kendi öz kaynaklarından yararlanabilmesi için bu tür çalışmaların yapılması gerekir. Bugün çok ağır tonajlı araçların şehir merkezine girmesiyle birlikte yaptığımız yolları tahrip ettiği gibi kazalara sebebiyet verdiği, aynı zamanda da trafik akışını da engellediği görülmektedir. Bu uygulamayla birlikte hem araçları belli tonajda tutmak, hem de kazaları ve tonaj farkından dolayı oluşan yol tahribatlarını önlemek amacıyla böyle bir uygulamaya ihtiyaç duyuyoruz.” dedi.
“Tebliğ tarihinden sonra gerekli evrakları olmayanlar hakkında cezai işlem yapılacaktır ”
Zirek, uygulamanın yeni olmasından kaynaklı şuan Zabıta ekipleri tarafından sürücülere bunun tebliğ edildiğini de belirterek kendilerinin hiçbir şekilde cezai işlemden yana olmadıklarını söyledi. Uygulamanın daha çok uyarı amaçlı olduğunu ifade eden Zirek, “Bizler tabiki hiçbir şekilde cezai işlemden yana değiliz. Ama bu konuda da bir duyarlılığın da olması gerekir. Şuan itibari ile arkadaşlarımız uygulamanın başladığına dair sürücülere tebligat yapmaktadır. Kendilerine tebligat verilen sürücüler en kısa zamanda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na başvurarak ‘Şehir merkezine giriş belgesi’ almak zorundadırlar. Ancak bu kurala uymayan sürücüler hakkında da cezai işlem yapmak zorunda kalacağız.” şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
      


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04