MARDİN`DE 94 MAHALLE BEKÇİSİ DAHA YEMİN EDEREK GÖREVE BAŞLADI

Mardin`de eğitimlerini tamamlayan 94 Mahalle ve Çarşı Bekçisi i yemin ederek göreve başladı. Bugün burada eğitimini başarı ile tamamlayarak Teşkilatımıza katılmaya hak kazanan (94) Çarşı ve Mahalle Bekçi Adayımızın Yemin Töreni için toplanmış bulunuyo

Mardin 27.10.2016 14:08:52 0
MARDİN`DE 94 MAHALLE BEKÇİSİ DAHA  YEMİN EDEREK GÖREVE BAŞLADI

Mardin'de eğitimlerini tamamlayan 94  Mahalle ve Çarşı Bekçisi yemin ederek göreve başladı.


Mardin Polis Evinde Mahalle ve Çarşı Bekçileri göreve başlaması nedeniyle bir program düzenlendi.

Düzenlen programa;  Vali Mustafa Yaman, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, İl Emniyet Müdür Vekili Murat Tosun, bekçi yakınları ve emniyet mensupları katıldı.

Mardin İl Emniyet Müdürü, Lütfullah Uğur Pekcan Yemin Töreninde Eğitimlerini tamamlayan 94 Bekçiye hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

''Bugün burada eğitimini başarı ile tamamlayarak Teşkilatımıza katılmaya hak kazanan (94) Çarşı ve Mahalle Bekçi Adayımızın Yemin Töreni için toplanmış bulunuyoruz.

Sözlerimin hemen başında bugüne kadar hayatını kaybetmiş tüm Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine, siz mesai arkadaşlarıma Rabbimden sabr-ı cemil niyaz ediyor, görevi başında Gazi olan tüm kardeşlerimizi de şükranla anıyorum. 

Sevgili meslektaşlarım! Bugün sizler için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Ailelerinizin sevgisi, ilgisi ve desteğiyle bugün burada olduğunuzu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. İşinizi zamanında ve doğru yapmak, disiplinli ve düzenli çalışmak, yaşam felsefenizin bir parçası olsun. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan da asla korkmayın. Hoşgörülü, kendinize özgü, ayaklarının üzerinde durabilen bireyler olarak başarılı gelecek nesillerin yetişmesinde de payınız olsun.

Bugüne kadar yaptıklarıyla milletimizin hep takdirini kazanan Teşkilat mensuplarımızın arasındasınız artık. Aldığınız eğitim sonunda emeklerimizin boşa gitmediğini hepimize ispatladınız. Aileleriniz sizlerle gurur duyuyor. Bundan sonra da bizlerle birlikte yaptıklarınızı onurla izleyecekler. Çok kısa bir zaman zarfında olağanüstü bir çaba ile sizleri şekillendirdik, eğittik, bilgilerle donatarak özgüvenleri çok yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, sorumluluk sahibi birer güvenlik personeli olarak yarınlara hazırladık.

Sizleri sadece Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak eğitmedik, aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarınızı, bir ekibin parçası olarak paylaşmayı ve dayanışmayı, topluma karşı görevlerinizi öğrettik ve sizler için yaşamınız boyunca örnek alacağınız bir model olmaya çalıştık. Bizler, görevlerimizin dışında sizlere birer anne-baba gibi, abi-abla gibi olmaya, meslek hayatınızda işinize yarayacak, başarılı ve becerikli olmanızı, mutlu ve huzurlu olmanızı sağlayacak bilgiler, beceriler, alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık. Sizlere bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan, eğiten, öğreten, biçimlendiren tüm arkadaşlarıma olağanüstü çaba ve katkılarından dolayı huzurlarınızda sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak sizin için, yakınlarınız için, ülkemiz için yapabileceğiniz çok şeyler olduğunu biliyorsunuz. Kontrollü, kararlı, sabırlı ve sebatlı gençler olarak gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inancımız tam.

Bilmelisiniz ki bu meslek size önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek bunlardan biridir. Diğer bir sorumluluğunuz, çevrenize ve yakınlarınıza, çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan bir insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek ve örnek olmaktır.

Sevgili meslektaşlarım! Herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek fakat asla yılmayacaksınız. Başarılı olmak adına dikilecek, dik duracak, engelleri bir bir aşacak başarılı, mutlu ve özlemini çektiğiniz güzel bir yaşam süreceksiniz. Hayat sizin hayatınız olduğuna göre geleceğinizi düşünmek, gerekli tedbirleri almak, sorunlarınıza çözüm aramakta aslında öncelikle size düşüyor.

Zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyorum. İleriki yıllarda tekrar karşılaştığımızda sizleri Teşkilatımızın başarılı birer mensubu, güzel işler başarmış bireyi, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanları olarak görmenin gururu bize yeter de artar bile.

Teşkilatımızın bir ferdi olmayı onur duyarak taşımanız dileğiyle; hepinize görevli meslektaşlarımızla dayanışma içinde geçireceğiniz güzel yarınlar diliyorum. Aramıza hoş geldiniz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.''dedi

 


Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yapılan konuşmaların ardından program sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,6%-0,49
  • DOLAR

    32,22% 0,08
  • EURO

    34,73% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2437,46% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3945,09% 0,00