MARDİN`DE 30 YILLIK HUSUMET BARIŞ YEMEĞİ İLE SONA ERDİ

Kızıltepe ilçesinin DAŞİ (ÇELİK) ile AŞİTİ aşireti (ÇEÇENLER) arasında 30 yıldır süren husumet bu gün Kızıltepe Mova Düğün salonunda verilen 5 Bin kişilik barış yemeği ile sona erdi.

Mardin 29.09.2019 20:08:10 0
MARDİN`DE 30 YILLIK HUSUMET BARIŞ YEMEĞİ İLE SONA ERDİ

 

Kızıltepe ilçesinin  DAŞİ  (ÇELİK) ile AŞİTİ aşireti (ÇEÇENLER) arasında 30 yıldır süren husumet  bu  gün Kızıltepe Mova Düğün salonunda verilen 5 Bin kişilik barış yemeği ile sona erdi.

 

Kızıltepe Mova Düğün salonunda düzenlenen Barış yemeğine , Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu ,Ak Parti Mardin  Mardin Milletvekilleri Şeyhmus Dinçel ile Cengiz Demirkaya Batman Kanaat Önderlerinden   Kemal TARHAN  ,Kızıltepe Kanaat Önderlerinden   Mehmet SONGUR ,Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek,Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı,Her iki aşiretin önderleri ile Bölgenin Kanaat Önderleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Barış yemeğinde  davetlilere verilenyemeklerde  2 ton et , 6 ton pirinç  ve 3 bin litre ayra  kullanıldı.

 

Barış yemeği Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek  yaptığı konuşmasında Barışın dinimizin emri olduğunu belirterek ,barışın sağlanması için emek harcayan herkese teşekkür etti.

 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman da yaptığı konuşmasında;“Bölgemizde artık huzur iklimi hakim. İnşallah bu ailelerimiz de bu huzur ve barışı devam ettirecekler. Öncelikle hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum. Bu barışta emeği geçen il müftümüz olmak üzere bütün büyük aile büyüklerine, aile efratlarına ve barış konusunda  emeği geçen  herkese  teşekkür ederim ”dedi.

 

Her iki Aşiret önderlerinin yaptığı konuşmalarda ise barışın sağlanmasında emeği geçenlere ve barış yemeğine katılan herkes teşekkür edildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07