Mardin`de 15 Temmuz Konulu Panel Düzenlendi

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi ortaklığında? 2. Kurtuluş Savaşı Milletimizin Yeniden Dirildiği Tarih 15 Temmuz? konulu panel düzenlendi.

Mardin 18.12.2017 11:14:32 0
Mardin`de 15 Temmuz Konulu Panel Düzenlendi

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi ortaklığında” 2. Kurtuluş Savaşı Milletimizin Yeniden Dirildiği Tarih 15 Temmuz” konulu panel düzenlendi. Panele Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu, Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven, Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Bayram Zilan, Gazeteci Yazar Sabiha Doğan, Gazeteci Yazar Ahmet Ay, 15 Temmuz Gazisi Enes Babacan ve AK Parti MKYK üyesi ve Gazeteci Yazar Zeynep Alkış konuşmacı olarak katıldı. Panalde Mardin Valisi  ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman’ın yanı sıra protokol üyeleri ve vatandaşlar da katılarak salonu doldurdu. 15 Temmuz’un öncesi ve sonrası ülke üzerinde oynanan oyunların anlatıldığı etkinlikte, Türkiye’nin güçlenerek büyüdüğüne de dikkat çekildi.

 

Panelin ardından bir açıklama yapan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “15 Temmuz Destanını unutmayacağız ve bur tür etkinliklere devam edeceğiz” dedi. Yaman, “Ülkemiz 15 Temmuz tarihinde kanlı darbe girişimini gördü. Tarihi boyunca asla boyunduruğu kabul etmeyen ülkemiz, iç ve dış mihrakların uşakları olanlara en güzel cevabı verdi. Milletimiz özgürlüğüne, demokrasisine ve liderine sahip çıktı. Hainler ise namlularını asker, polis ve sivil demeden halka çevirdi. Ama unuttukları bir şey vardı. Bu millet zalime asla boyun eğmeyecek ve geleceğine sahip çıkacaktı” ifadesini kullandı.

 

15 Temmuz tarihini bu nedenle hafızalarda her zaman diri tutmak için çalıştıkların kaydeden Yaman, “Biz 15 Temmuz tarihini ve şehitlerini hiçbir zaman unutmayacağız. Yeni neslin ise bu bilinçle büyümesini sağlayacağız. Bu ülkenin evlatları bugün olduğu gibi bundan sonra da vatanına sahip çıkacak. Büyüyen ve güçlenen Türkiyemiz gençlerimizin bilinçle büyümesi neticesinde vatanlarını daha da iyi yerlere taşıyacaklar. Bugün de bu düşünceler ile anlamlı bir etkinliğe imza attık. 15 Temmuz’un öncesi ve sonrasını gazetecilerin bakış açısıyla dinledik. Bu vesileyle panele katılım sağlayan değerli  konuşmacılarımıza teşekkür ederken, tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz” diye konuştu. 

 

Panelin sonunda protokol üyeleri ve panelistler hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04