MARDİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN SALDIRIYA UĞRAYAN AVUKATLARA İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığından ,Mardin Barosuna bağlı Avukatların saldırıya uğraması olayı ve sonrasında başlatılan adli sürece yönelik yazılı basın açıklaması yapıldı.

Mardin 20.09.2019 13:20:35 0
MARDİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN SALDIRIYA UĞRAYAN AVUKATLARA İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığından   ,Mardin Barosuna bağlı Avukatların saldırıya uğraması olayı ve sonrasında başlatılan adli sürece yönelik yazılı basın açıklaması yapıldı.

 

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı basın açıklaması şöyle;

 

 

''Mardin barosuna kayıtlı Av. İ. DÜNDAR, eşi Av. Ö. DÜNDAR ile yanlarında bulunan N.GÜNGÖR, R.ÇOKTAN'ın bir grubun saldırısına uğrayarak yaralanmaları nedeniyle, Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına basın açıklaması yapmak gereği duyulmuştur.

 

17/09/2019 tarihinde saat: 22.30 sıralarında Mardin ili Ravza Caddesi üzerinde bulunan ikametine gitmekte olan Av. İ. DÜNDAR, eşi Av. Ö. DÜNDAR ile yanlarında bulunan N.GÜNGÖR, R.ÇOKTAN'a 6-7 kişilik bir grubun saldırdığı, saldırıda aldıkları darbeler nedeniyle Av. İ. DÜNDAR, eşi Av. Ö. DÜNDAR ile yanlarında bulunan N.GÜNGÖR, R.ÇOKTAN'ın BTM (Basit tıbbi müdahale) ile giderileceği şekilde yaralandıkları, Olayın Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirilmesi üzerine olayla ilgili derhal soruşturma işlemlerine başlanıldığı, olayın mahalli ve yakınlarında tespit edilen şüpheliler; A.T., Y.A. İle SSÇ (Suça Sürüklenen Çocuk) Ş.A. 'nın gözaltına alındığı diğer olay yerinden kaçan diğer şüphelilerin yakalanıp gözaltına alınması için kolluk birimine talimat verildiği, Gözaltına alınan A.T., Y.A. İle SSÇ (Suça Sürüklenen Çocuk) Ş.A.'nın Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan adli işlemlerinden sonra mevcut delil durumu itibarıyle SSÇ Ş.A. 'nın tutuklanması, A.T. ve Y.A.'nın Adli Kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılması için Mardin Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği, Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanması talep edilen SSÇ Ş.A. 'nın Adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldığı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan bu karara itiraz edildiği, üst Mahkemece itirazımızın kabul edilerek şahısların tutuklandığı, Meydana gelen olayın Terör eylemi boyutunun olmadığı, yapılan ilk tespitlerde müşteki Av. İ. DÜNDAR'ın takip ettiği bir dosyanın tarafı olan kişi yada kişilerin eylemi olduğu, olayın Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından çok yönlü olarak araştırıldığı, bu bağlamda soruşturma işlemlerinin hassasiyetle devam edildiği, Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur..''Denildi

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

 


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24