Hububatçılar başkanı Öter? den uyarı ikinci ürün mısır ekim zamanı kritik haftaya girdiğini ve Mardin çiftçisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?dan müjdeli haber beklediğini söyledi.
Hububatçılar başkanı Öter’ den uyarı ikinci ürün mısır ekim zamanı kritik haftaya girdiğini ve Mardin çiftçisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjdeli haber beklediğini söyledi.
Kızıltepe hububat ticaret merkezi ve Mardin toplumsal dayanışma federasyonu başkanı Mehmet Şerif Öter ikinci ürün mısır ekimi konusunda yaptığı açıklamada “ Buğday hasadından sonra ikinci ürün olarak ekilen mısır sulamasında kullanılan elektrik sorunu nedeniyle hala ekilememiştir. Bu hafta sonuna kadar ikinci ürün mısır ekimi gerçekleşmediği taktirde İki milyon dönüme yakın Dünyanın en verimli topraklarına sahip, Mardin ovası, boş kalacaktır” dedi.
MARDİN OVASINDA İKİNCİ ÜRÜN MISIR EKİLMEZSE NE OLACAK?
Öter sözlerini şöyle sürdürdü: Mardin ovasında Buğdaydan sonra ekilen ikinci ürün mısırın ekonomik katma değeri iki milyon ton civarındadır. İkinci ürün olarak ülke üretimimizin 30 civarıdır. Üretim olmadığı taktirde ülke iki milyon ton mısır yurt dışından ithal edilecek yedi yüz milyon dolara yakın dövizimiz başka ülkelerin çiftçisine gidecek. Mardin ilimizin temel geçim kaynağı olan milli servet tarımın kaybı çiftçi ve buna bağlı sektörleri ciddi şekilde zor duruma düşürecek. Hükümetimiz (GAP) sulama kanalları faaliyete geçinceye kadar tarım sulamasında kullanılan elektrik tüketimine destek vermelidir. Çünkü bu milli servettir” diye konuştu.
Öter ”Ankara’dan aldığımız son bilgilere göre bu sene ekilecek ikinci ürün mısır için çiftçilerin tüketeceği elektriğe hükümetin sağlayacağı destek konusunda son kararın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan tarafından verilmesi gerektiği yönündedir. Yaklaşık elli bin Mardin çiftçisi ve sektöre bağlı yüzbinlerce insanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda olumlu karar verecekleri ve çiftçilere sahip çıkacağı ve müjdeli haberin umutla beklendiği yönündedir” dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
8863,88%-1,58
34,29% 0,23
37,36% 0,02
3025,72% 0,20
5000,33% 0,00