Mardin Büyükşehir?in 9 ilçede Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor

Kış mevsiminin yaklaşması ile yol çalışmalarına büyük bir titizlikle devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, bir yandan şehir merkezinde parke ve yol düzenleme çalışmalarını yürütürken diğer yandan da 9 kırsal ilçede yol yapım, asfalt ve yama çalışması y

Mardin 10.09.2015 07:52:38 0
Mardin Büyükşehir?in 9 ilçede Yol Yapım Çalışmaları Sürüyor

Kış mevsiminin yaklaşması ile yol çalışmalarına büyük bir titizlikle devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, bir yandan şehir merkezinde parke ve yol düzenleme çalışmalarını yürütürken diğer yandan da 9 kırsal ilçede yol yapım, asfalt ve yama çalışması yürütüyor. Mazıdağı’nda grup köy yollarında yürütülen çalışmayı denetleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, kış mevsiminde yaşanacak olumsuz hava şartlarında yurttaşların ulaşım sıkıntısı yaşamamaları için ekiplerin gece gündüz çalıştıklarını en kısa sürede de yolların kullanıma açılacağını aktardı.

Belediyenin büyük bir oranda bütçesini kırsal ilçelerin asfalt ve yol yapım çalışmalarına ayıran Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin yaz mevsimi boyunca süren yol çalışmaları, kış mevsiminin de yaklaşması ile büyük bir titizlikle devam ediyor. Büyükşehir Kırsal Yollar Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından 9 kırsal ilçede sürdürülen yol genişletme, serpme, sıkıştırma, asfalt ve yama çalışması devam ederken Mazıdağı’nda grup köy yollarında yürütülen çalışmayı Büyükşehir Genel Sekreteri Ahmet Zirek yerinde inceleme yaptı. İnceleme sırasında Genel Sekreter Zirek’e, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Halil Bahadur, Kırsal Yollar Bakım ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Nevzat Aydın ve Fen İşleri Daire Başkanı Hamza Kaya eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan Artuklu İlçesi’ne bağlı Akdağ (Akres) mahallesinden başlayıp Mazıdağı İlçesi Cevizlik (Cewzat), Ulutaş (Hesena), Yağmur (Êwrîxan) ve Arıköy (Xana Zenbur) mahallerine kadar yapılmakta olan 33 km grup köy yolunu ilk önce inceleyen Genel Sekreter Zirek ve beraberindekiler burada çalışanlar ve köylülerle bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Zirek ve beraberindekiler ardından Mazıdağı İlçesi Karasu (Cemê Reşan) mahallesinde yapılmakta olan 11 km yol yapım çalışmasını yerinde inceledi.

“50 yıldır yapılmayan yol Büyükşehir tarafından yapıldı”

Artuklu İlçesi’ne bağlı Akdağ (Akres) mahallesinden başlayıp Mazıdağı İlçesi Cevizlik (Cewzat), Ulutaş (Hesena), Yağmur (Êwrîxan) ve Arıköy (Xana Zenbur) mahallerine kadar yapılmakta olan 33 km grup köy yolu incelemesi sırasında konuşan Büyükşehir Genel Sekreteri Zirek “Yaklaşık 50 yıldır yapılmayan köy yolu şuan belediyemiz tarafından büyük bir titizlikle yapılmaktadır. Daha önce bu yol sadece bir aracın geçebileceği genişlikte olduğu gibi aynı zamanda devamlı kazaların yaşanmasına neden oluyordu. Bizlerde yapmış olduğumuz inceleme sonrasında ilk önce yol genişletme çalışması yaptık. Şuna yolun ortalama genişliği 7 metredir. Tabiki bu genişlik kimi yerde 8 metreyi de bulmaktadır. Ardından serpme ve sıkıştırma işlemi yaptıktan sonra birinci kat asfalt çalışmasını bitirdik. Şuanda ikinci kat asfalt çalışmasına başlamış bunun da birkaç gün içinde bitireceğiz” dedi. Zirek, konuşmasında asfalt çalışmasında kullanılan mucura da dikkat çekerek kullandıkları mucurun bazalt taştan olduğunu böylece erimeye yada aşınmaya da neden olmadığı için yolun daha sağlam ve uzun ömürlü olacağının altını çizdi.

“Suyun akışı için 35 tane menfez yapıldı”

Konuşmasında kış mevsiminde yaşanan yağış nedeniyle oluşacak su birikintileri içinde önlem aldıklarını aktaran Zirek “Tabiki yolu yaparken sadece bunu genişletmek ya da asfaltlamak ile bitmiyor. Bunun yanında oluşacak su birikintisi içinde önlem almalıyız. Bunun içinde yol çalışması sırasında suyun akışını sağlamak amacıyla yolda 35 tane menfez yaptık. Menfezlerin daha sağlam olması içinde yapımda kullanılan malzemelerin kalitesine kesinlikle dikkat ettik” şeklinde konuştu.

Zirek ve beraberindekiler daha sonra Mazıdağı İlçesi Karasu (Cemê Reşan) mahallesinde yapılmakta olan 11 km yol yapım çalışmasını yerinde inceledi. Burada da yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Zirek, “Yaz mevsimi boyunca başlatmış olduğumuz çalışmalar şuan itibari ile 9 ilçede büyük bir titizlikle devam etmektedir. Tabiki kış mevisimini de yaklaşması ile yurttaşlarımızın olası bir sorunla karşılaşmaması için çalışmalarımıza hız vermiş bulunmaktayız.  Çalışma arkadaşlarımız ile gece gündüz beraber sürdürmüş olduğumuz bu çalışmalar sonrasında en kıza zaman da yolların kullanımını yurttaşlarımıza açacağız” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82