Mardin Büyükşehir Belediyesinden Tarıma Destek Sürüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı şehirde tarım ve hayvancılığın daha iyi yerlere gelmesi için projeler yapıyor.

Mardin 17.05.2018 11:07:23 0
Mardin Büyükşehir Belediyesinden Tarıma  Destek Sürüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı şehirde tarım ve hayvancılığın daha iyi yerlere gelmesi için projeler yapıyor. 

 

 Meyvecilik ve sebzecilik için verilen desteklerin yanında küçükbaş hayvancılık, büyükbaş hayvancılık, arıcılık ve ipek böcekçiliği için de çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi bir projeyi daha gerçekleştirdi. Buna göre  Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü  ortaklığında planlanan “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” projesi kapsamında Savur’a bağlı İçören mahallesinde  166 üreticiye Kükürt, bordo bulamacı, mikrobiyal gübre, organik sıvı gübresi ve solucan gübresi dağıtıldı. Proje ile beraber 166 üreticiye Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşundan hizmet verilip kayıtları yapıldı. Proje ile beraber bölgede  kimyasal gübre kullanımı azaltılmış olup daha doğal ve sağlıklı ürünler elde etmesi amaçlanmaktadır.

 

Şehirde tarım ve hayvancılık için ciddi çalışmalar yaptıklarının altını çizen Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “İlimizde çiftçilerimizin mutlu olması için de çalışmalar yapmaktayız. Bu konuda hassas bir şekilde  projelerimizi hazırladık. Bölgelerin tarım ve hayvancılık yoğunluklarını dikkate alarak projelerimizi uygulamaya başladık. Birçok konuda çiftçimizin yüzünü güldürecek işler yaptık. Son olarak organik tarımın yaygınlaştırılması hedefiyle yaptığımız çalışmayı Savur ilçemizde uyguladık” dedi.

 

Projeyle daha sağlıklı ürünlerin yetiştirilmesini hedeflediklerini ileten Yaman, “Günümüzde tarımda kimyasal gübre kullanımız söz konusudur. Büyükşehir Belediye olarak bu konuda çalışmalar başlattık. İlk olarak Savur ilçemizin İçören mahallesinde projemizi uyguladık. Burada çiftçilerimize kükürt, bordo bulamacı, mikrobiyal gübre, organik sıvı gübresi ve solucan gübresi dağıttık. Bu tür çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78