MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile DİSK?e bağlı Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Mardin 20.06.2019 11:05:20 0
MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

 

Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen törene, Eşbaşkanlar Ahmet Türk ile Figen Altındağ, DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Eğitim Daire Başkanı Mehmet Salih Doğru ve Mardin Şube Başkanı Rahmi Güneş ile belediye çalışanları katıldı

.

Eşbaşkan Ahmet Türk törenin ardından yaptığı konuşmada emekçilerin ortaya koyduğu emeğin karşılığını almadan Türkiye’de demokrasinin gerçekleşmeyeceğine dikkat çekerek “Şuna inanıyoruz ki bugün emekçi kardeşlerimiz özgür olmadan, ortaya koydukları emeğin karşılığını alamadan bu ülkede ne demokrasi gerçekleştirebiliriz ne de sağlıklı bir düzen oluşturabiliriz. Halka hizmet değerleri etrafında buluşmamız hepimizin sorumluluğu ve görevidir. İnanıyorum ki birbirimizi anlayarak, hakkına ve hukukuna riayet ederek, adil ve eşitlikçi bir yaklaşımla, bu ülkede yaşadığımız bu hukuksuzluğu ve adaletsizliği ortadan kaldıracağız.” dedi.

 

Demokratik bir gelecek için ortak mücadeleyi büyütmek istediklerini belirten Türk, şöyle devam etti: “Bence önemli olan alınan maaş değil geleceğe katkı sunacak bir rol oynamaktır. Demokratik bir gelecek için ortak bir mücadeleyi büyütmektir. Bizim amacımız, çabamız, gücümüz, irademiz, verdiğimiz emekle birçok şeyi değiştirmeye öncülük edecek noktaya gelebilmektir. Bunun adı da demokrasi mücadelesidir. Bugün Türkiye’de demokratlar, emekçiler, aydınlar, değişim ve dönüşüm için çok ciddi mesajlar veriyor. Umut ediyorum halkların buluştuğu, halkların kardeşleştiği, daha demokratik bir geleceği oluşturduğu bir sürece ve düzene geçmiş olacağız. Emek ve katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

 

Eşbaşkan Figen Altındağ, toplu iş sözleşmesinin emekçilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Altındağ, “Sayın Genel Başkan ve ekibine bizi anlama konusunda ki duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bütün emekçi arkadaşlarımız içinde hayırlı olsun diyorum.” diye konuştu.

 

DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, başta Eşbaşkanlar olmak üzere belediye yönetimine teşekkür ederek, “Zorlu bir süreç içerisinde görev alan belediye yönetimine de başarılar diliyorum. Bu zor süreçte Mardin Büyükşehir Belediyesi ile toplu sözleşme imzaladık. Halka hizmet eden belediyemizi yalnız bırakmayarak her alanda desteğimizi sunacağız.” dedi.

 

Sorumluluklarını yerine getireceklerine işaret eden Çalışkan, şöyle devam etti: “Sendikal mücadelemiz ve sendikal anlayışımız hem emek hem de demokrasi mücadelesi olduğunu vurgulamak istiyorum. Toplu sözleşmemizin başta bünyemiz ve tüm işçi sınıfına katkı sunacağına inanarak hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Toplu fotoğraf çekilmesinin ardından tören son buldu. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.2° / 16°
  • BIST 100

    10676,65%-1,07
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,87% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2418,60% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59