MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TANITIM MERKEZİ MARDİN`İN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman`ın talimatıyla yaklaşık 6 ay önce oluşturulan Mardin Büyükşehir Belediyesi Bilgi Kültür ve Tanıtım Merkezi ,Bugüne kadar onbinlerce yerli ve yabancı ziyaretçiye şehrin kültürü

Mardin 21.01.2019 08:51:33 0
MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TANITIM MERKEZİ MARDİN`İN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

 

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman'ın talimatıyla yaklaşık 6 ay önce oluşturulan Mardin Büyükşehir Belediyesi Bilgi Kültür ve Tanıtım Merkezi ,Bugüne kadar onbinlerce yerli ve yabancı ziyaretçiye  şehrin kültürü, tarihi ve gelenekleri hakkında bilgi vererek ,Mardin'in tanıtımına önemli katkı sağladı. 

 

Tarihi Kente gelen misafirlere şehrin tarihi hakkında bilgi vermek için Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan merkezde yerli yazılımlar aracılığıyla "Mardin Ar" ismiyle "artırılmış gerçeklik" uygulaması sayesinde şehrin tarih ve kültürünü yansıtan 22 yapı üç boyutlu fotoğraf ve videolarla şehrin tanıtımı yapılıyor. Merkezde bulunan şehrin tarih ve kültürüne ait eşyalar gelen turistlere anlatılarak ziyaretçiler kent hakkında bilgilendirilen merkezde,ziyaretçiler tarihi kent hakkında bilgilendirilmiş oluyor.

 

Masal şehir Mardin’in tanıtımı için birçok çalışmaya imza tmaya devam ettiklerini belirtenMardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman “Dinlerin, dillerin ve kültürlerin yüzyıllardan beridir bir arada ve kardeşçe yaşadığı kadim şehir Mardin’in tarihi güzelliklerini, şehre gelen misafirlerimize tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak birçok çalışma yaptık. Bunlardan bir tanesi de, Bilgi Kültür ve Tanıtım Merkezi oldu. Yaklaşık 6 ay önce oluşturduğumuz Bilgi ve Tanıtım  merkezimizde ziyaretçilerimizi, şehrin kültürü, tarihi ve gelenekleri hakkında ziyaretçileri  bilgilendiriyoruz.”dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04