MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONSERVATUVARINA YOĞUN TALEP

Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı açılmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen yoğun talep alıyor.

Mardin 21.06.2017 13:31:10 0
MARDİN BÜYÜKŞEHİR  BELEDİYESİ KONSERVATUVARINA YOĞUN TALEP

Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı açılmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen yoğun talep alıyor. Mardin Valisi ve  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, konservatuvara olan ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

 

Mardin Büyükşehri Belediyesi’nin kısa süre önce açtığı konservatuvar çalışmalarına devam ediyor. Verdiği eğitimlerle kentin sanattaki geleceğini sağlam temeller üzerine atma görevini üstlenen konservatuvarda, halk müziği, halk dansları, çocuk korosu, sinema, ve enstrüman kursları düzenleniyor. Ayrıca üniversitelerin konservatuvar bölümlerine hazırlanan öğrencilere de hazırlık dersi veriliyor.   Sanatın birçok dalının eğitimlerinin verildiği konservatuvara ise vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bu kapsamda 800 civarında kayıt alındı. 

 

Kentin sanatta en iyi yerlere gelmesini istediklerine dikkat çeken  Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Mardin birçok konuda potansiyeli olan bir şehirdir. İlimiz tarihin ve kültürün kalbinin attığı şehirler arasında yerini almıştır. Biz, şehrimizin sanatta da en iyi noktalarda olmasını istiyoruz. Bunun içinde Mardin’in saklı kalan sanat potansiyelinin ortaya çıkması adına çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan birisi ise Mardin Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarıdır” dedi.

 

Konservatuvara olan ilginin sevindirici olduğunun altını çizen  Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa  Yaman, “Konservatuvarımızı kısa süre önce açmamıza rağmen hemşehrilerimizin yoğun ilgisi ile karşılaştık. Sanatın farklı dallarının öğretildiği konservatuvarımıza 800 kursiyer müracaat etti. Bu sayı hergün giderek artmaktadır. Ayrıca üniversitelerin konservatuvarlarına hazırlanan öğrencilerimizi için verdiğimiz derslerle de fayda sağlamaktayız. İnanıyoruz ki burada elde ettiğimiz başarı ilimizin sanat geleceğinin şekillenmesine vesile olacaktır” diyerek sözlerine son verdi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04