MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığından 03 Ocak 2020 tarihinde bazı basın yayın organları ve sosyal medya da Mardin Büyükşehir Belediyesinin hayali ihale yaptığına ilişkin yalan ve iftira içeren haber üzerine yazılı basın açıklaması yapıldı.

Mardin 7.01.2020 11:20:33 0
MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığından  03 Ocak 2020 tarihinde bazı basın yayın organları ve sosyal medya da Mardin Büyükşehir Belediyesinin hayali ihale yaptığına ilişkin yalan ve iftira içeren haber üzerine yazılı basın açıklaması yapıldı.
 
 
Mardin  Büyükşehir Belediye Başkanlığından  yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
 
 
''03 Ocak 2020 tarihinde bazı basın yayın organları ve sosyal medya da Mardin Büyükşehir Belediyesinin hayali ihale yaptığına ilişkin yalan ve iftira içeren haberi üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur. 
 
16 Kasım 2016 tarihinden önce Nusaybin Belediyesi tarafından vahşi çöp alanı olarak kullanılan yerde bulunan çöp aktarma istasyonunun bir bölümünde 2015 yılında ihale edilip dar kapsamlı bir ıslah çalışması yapılmış ancak ıslah yapılan alana ve çevresine, ihale edilmesine rağmen yine Nusaybin Belediyesi tarafından çöp dökülmeye devam edilmiştir. 16 Kasım 2016 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi tarafından çöp aktarma istasyonu faal hale getirilerek çöp dökülmesi engellenmiş, Büyükşehir Belediyesinin kendi imkânlarıyla dar kapsamlı olarak çevre düzenlemesi, ıslah ve ağaçlandırma çalışmalarına başlanılmış, ancak alanın büyüklüğü ve çevre tahribatının fazla olması nedeniyle aktarma istasyonu ve çevresinin tamamını kapsayan kapsamlı ıslah ve ağaçlandırma çalışması için ise 12.09.2018 tarihinde ihale yapılmış, işin geçici kabulü ise 25.01.2019 tarihinde yapılmıştır.
 
Yapılan haberlerde geçmişte yapılmış ihalenin sonuç ilanı bilgisinin yayınlanması ile sanki yeni bir ihale yapılmış gibi algı yaratılmaya çalışılmıştır. Yapılan işlemler hukuka uygun ve çevreye duyarlı çalışmalardır. Vahşi çöp alanı şuan ağaçlandırılmış durumdadır ve düzenli bakımları yapılmaktadır. Yapılan her işlemde olduğu gibi bu ihalede denetimlerden geçmiştir.
 
Terör örgütüne destek vermek, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek, belediye imkânlarını terör örgütüne aktarmak, emniyet ve jandarma binalarının bombalanarak şehitler verilmesine belediye araç ve imkânlarını kullanarak sebep olmaktan, hatta çalıştırdıkları emirlerindeki işçi ve personelin ücretlerinden ve fazla mesailerinden kesinti yaparak fayda sağlamak ve terör örgütüne para aktarmak iddiaları ile haklarında yürütülen soruşturmalar nedeniyle açığa alınan Büyükşehir Belediye Başkanları, İl Belediye Başkanları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları yerine görevlendirilen Kayyum Dönemi’nde yapılan hizmetler ve yapılacak hizmetleri itibarsızlaştırma ve karalama kampanyası sürdüreceğini göstermektedir.
 
Şu bilinmelidir ki, Mardinli hemşerilerimiz kimin ne olduğunu çok iyi bilmektedir. Yine bilinmelidir ki, terör kültür öldürür, çocuk öldürür, karakter suikastçiliği de yapar. ''denildi.
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 

 


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00