Mardin BB?si 30 Mahallede Gölet çalışması başlattı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Mahallerde hayvanlar için oluşturulan içme suyu göletleriyle ilgili kapsamlı çalışma başlattı.

Mardin 9.10.2015 09:18:36 0
Mardin BB?si  30 Mahallede Gölet çalışması başlattı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Mahallerde hayvanlar için oluşturulan içme suyu göletleriyle ilgili kapsamlı çalışma başlattı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı Mardin’in Mazıdağı, Derik, Kızıltepe, Nusaybin ve Artuklu ilçelerinde bulunan 30 Mahallede, hayvanlar için içme suyu göletleriyle ilgili kapsamlı çalışma başlattı. Çalışmaya ilişkin bilgi veren Yerel Ekonomiyi güçlendirme Daire Başkanı Yunus Öztürk, Mahallerde başlattığımız bu çalışmanın amacı var olan göletlerde iyileştirme ve genişletme yaparak, hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak olduğunu söyledi. Öztürk, ‘’Daha önceden gerçekleştirdiğimiz saha çalışması sonucu tespit edilen göletlerde bir dozer, bir Dozer Operatörü ve bir Mühendisle beraber Derik’de 13 gölet, Mazıdağı’nda 12 gölet, Kızıltepe’de 2 gölet, Artuklu’da 1 gölet ve Nusaybin’de 2 gölet olmak üzere toplamda 30 gölette temizleme ve genişletme işlemleri gerçekleştirilecektir’’ dedi.

Stratejik önem sırasına bağlı olarak gölet temizlenmesi ve genişletilmesi çalışmasının sıralaması ise şöyle: ‘’Mazıdağı’nın Şanlı (Déşan), Atalar (Xarok), Meşeli (Melebi), İkisu (Mendéla), Tanrıyolu (Kurik), Gümüşpınar (Tarin), Sağmal (Birini), Arısu (Golagülé), Yetkinler (Dırini), Şenyuva (Şavaşi) ve Dikyamaç (Siloti)  Derik’in Kutluca (Wargaxensé), Kuyulu (Selmé), Ambarlı (Heboşi), Göktaş (Kevırşin), Burç, Üçkuyu (Biran), Bucak, Akıncılar (Tırbamamo), Şerefli-Çukur (Şéx Hebib) mezrası, Meşeli (Xerabreşké), Subaşı, Düztaş, Kuruçay (Zemmeror) köylerinde ve Kızıltepe’nin Arıklı (Mıstefamilik), Tosunlu (Dıkké) köylerinde ve Artuklu’nun Cevizlik (Cewzat) ve Nusaybin’nin Turgutköy, Değirmencik’’ Mahallelerinde yapılacaktır.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10920,06%0,19
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,03% 0,54
  • GRAM ALTIN

    2452,72% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3936,13% -1,58