MARDİN BB`DEN 8 ENGELLİ VATANDAŞA AKÜLÜ ARAÇ DESTEĞİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi?nin engelli vatandaşların sosyal yaşama katılımını artırmak amacıyla aldığı akülü tekerlekli sandalyeler Eş Başkan Ahmet Türk tarafından 8 engelli yurttaşa verildi.

12.06.2016 09:53:20 0
MARDİN BB`DEN   8 ENGELLİ VATANDAŞA AKÜLÜ ARAÇ DESTEĞİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşların  sosyal yaşama katılımını artırmak amacıyla aldığı akülü tekerlekli sandalyeler Eş Başkan Ahmet Türk tarafından 8 engelli yurttaşa verildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engeliler Müdürlüğü, engelli vatandaşların  sosyal yaşama katılımını artırmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında aldığı akülü tekerlekli sandalye düzenlenen törenle 8 engelli vatandaşa  verildi.  Büyükşehir Belediyesi bahçesinde düzenlenen törene Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Genel Sekreter Baran İlhan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ile engelli yurttaşlar ve aileleri katıldı. Törende konuşan Eş Başkan Türk, halka hizmet etmeyi bir borç olarak bildiklerini belirterek, mağdur ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarla  dayanışma içinde olduklarını ve onları memnun etmek için imkanları sefer ettiklerini söyledi.

Türk, engelli insanların durumlarından dolayı üzülmemesi gerektiğini kaydederek, çünkü bu durumun onların gelişmesi ve onların yaratıcılığı önünde bir engel teşkil etmediğini vurguladı.

‘Engelli insanlarımızla her zaman dayanışma içinde olacağız’

İhtiyaç sahibi vatandaşlara karşı sorumluluklarını yerine getirdikleri zaman büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Türk,  “Bizim kapımız her zaman sizlere açıktır. Sizinle her zaman dayanışma içinde olacağız. İsteğiniz ve talebiniz ne olursa olsun biz buradayız. Daire başkanlarımız ve müdürlerimiz her zaman sizinle diyalog içinde olacaklar. Kısıtlı olsa da bu gün size verdiğimiz bu küçük hediyeler hepimizi mutlu etti. İnşallah sizler için daha fazlasını yapacağız” dedi.

'Bir ailenin özelliği dayanışmayı güçlü bir şekilde göstermektir'

Türk, ailelere engelli çocuklarına karşı gösterdiği ilgi ve sabırdan dolayı teşekkür ederek, aile olmanın en önemli özelliğinin güçlü bir dayanışma olduğunun altını çizerek, "Keşke bütün insanlarımıza sahip çıkabilsek. Keşke annesiz, babasız, yurtlarda ve sokaklarda kalan çocuklarımıza ulaşabilme imkanımız olsa. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde daha aktif ve pozitif çalışma yaparak bütün gençlerimize, yardıma muhtaç çocuklarımıza ulaşma çabası içinde olacağız. Bu gün birçok gencimiz uyuşturucu batağına girmiştir. Önümüzdeki dönemde hedefimiz bu gençlere ulaşmak ve onları bu bataklıktan kurtarmak olacaktır” diye konuştu.

Türk, park ve kaldırımlarda engelli yurttaşların ihtiyaçlarına göre düzenlemelerin yapılacağını aktardı.

Türk, konuşmasının ardında engelli vatandaşlara  akülü tekerlekli sandalyeleri hediye etti.  Ardında Türk, engelli vatandaşlarla tek tek ilgilenerek, bir süre onlarla sohbet etti.

 

ARTUKLU  HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19