MARDİN BB`DEN 17 YILLIK YOL ÇİLESİNE SON!

Mardin`in Artuklu ilçesine bağlı 17 yıldır yapılmayan Gündük (Gûndika Mexso), Konaklı (Xirbê Qeblo) ve Kaynak (Kanya Şêxa) köy yolları Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaya başlandı.

Mardin 9.08.2015 16:00:37 0
MARDİN BB`DEN  17 YILLIK YOL ÇİLESİNE SON!

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı 17 yıldır yapılmayan Gündük (Gûndika Mexso), Konaklı (Xirbê Qeblo) ve Kaynak (Kanya Şêxa) köy yolları Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaya başlandı.
Özel idarenin kapanması ile beraber kendilerine bağlanan köylere ilişkin çalışmalarına hız veren Mardin Büyükşehir Belediyesi Kırsal Yollar Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, bölgede yaşanan aşırı sıcaklığa rağmen gece-gündüz çalışmalarına devam ediyor.  Çalışmalar kapsamında Artuklu ilçesine bağlı 17 yıldır yapılmayan 12 km uzunluğunda ki Gündük (Gûndika Mexso), Konaklı (Xirbê Qeblo) ve Kaynak (Kanya Şêxa) köy yolları yapılmaya başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Kırsal Yollar Bakım ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Nevzat Aydın, yolda menfez, stabilize malzeme, serme, sıkıştırma ve yol genişletme çalışmasının yanı sıra asfaltlama çalışmalarına başlandığını aktardı. Aydın, bu çalışmaların bitmesi ile birlikte asfaltlama çalışmasını da bitireceklerini kaydederek " Bizler çalışmalara başlamadan önce yolun trafik akışının daha rahat olması için daha önce sadece bir aracın geçebileceği yolda genişletme çalışması yaptık. Ardından menfez, stabilize malzeme, serme, sıkıştırma gibi işlemler yaptık. Şimdi de birinci kat asfaltlama için de astar döktükten sonra yolun daha sağlam olabilmesi içinde son bir asfalt ve mucur dökerek yolu tamamlayacağız. Tabiki bizler kırsal köylerde çalışmalar yaparken sadece köy yollarını değil aynı zamanda köy okul, cami ve su depolarının yollarını da düzeltiyoruz" dedi. Sözlerinin sonunda Aydın, kimi zaman 49 derece varan sıcaklıklara rağmen Büyükşehir Belediyesi olarak yurttaşlara hizmet götürmekten memnun olduklarını söyledi.
Konaklı (Xirbê Qeblo) köy muhtarı Zübeyir Acu ise "17 yıldır bu köyler kuruldu ve köylerin kuruluşundan bu yana bu yollar hiçbir şekilde yapılmamıştır. Yollar dar olduğu gibi aynı zamanda tümseklerle dolu idi. Bu yüzden de her ay araçlarımızı bakıma yollamak zorunda kaldığımız gibi şehre satmak için götürdüğümüz yoğurtlarımız yolda sallandıkları için ayran gibi oluyordu. Ama şimdi Büyükşehir Belediyesi bizlere yolumuzu yaparak yaşanan çileye son verdi. 17 yıldır yaşanan bu çileye üç gün içinde son veren Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40