MARDİN BATTI ÇIKTI PROJESİNDE TAVAN DÖŞEMESİNE BAŞLANDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ortaklığında Kızıltepe Kavşağı Battı Çıktı Projesi?nde önemli bir aşamaya gelindi. Şehrin trafik sorununu ortadan kaldırmak için temmuz ayında ilk kazması vurulan ve geceli-gündüzlü çalışılan pr

Mardin 6.01.2018 17:38:11 0
MARDİN BATTI ÇIKTI  PROJESİNDE TAVAN DÖŞEMESİNE BAŞLANDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ortaklığında Kızıltepe Kavşağı Battı Çıktı Projesi’nde önemli bir aşamaya gelindi.  Şehrin trafik sorununu ortadan kaldırmak için temmuz ayında ilk kazması vurulan ve geceli-gündüzlü çalışılan projede, yan perde duvar dökümünün büyük bölümünün tamamlanmasının ardından tavan döşemesine başlandı. Bu ay içerisinde tavan döşemesinin bitirilmesi hedefleniyor. Kızıltepe battı çıktı projesi tamamlandığı zaman, şehrin trafik sorunu büyük oranda rahatlaması bekleniyor.

 

Mardin Valisi ve  Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, "Kızıltepe Battı Çıktı Projesi tamamlandığında şehrin trafik sorunu büyük oranda hafifleyecek" dedi.

 

 

 

 

Göreve geldiği ilk günden itibaren şehrin trafik sorununu bitirmeyi amaçladığını vurgulayan Vali Yaman, "Göreve geldiğimiz kasım ayında itibaren bu şehrin her noktasına dokunacağımızı söylemiştik. Vatandaşlarımızla birlikte yönettiğimiz şehrimizi en iyi yere getirmek için projelerimizi derhal hayata geçirdik. Şehrimizin en büyük sorunlarında biri olan trafiği rahatlamak için Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte Kızıltepe Battı Çıktı Projesi'nin ilk kazmasını temmuz ayında vurduk" dedi.

 

 

"Her şey Mardinli hemşehrilerimizin rahat ve konforu için" diyen Yaman şöyle devam etti: "Kızıltepe Battı-Çıktı projesinde yan perdelerin beton dökümü büyük oranda tamamlandı. Gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımız battı çıktının tavan döşemesine de başladı. Kısa süre içerisinde tavan döşemesini de bitirmeyi hedefliyoruz. Tavan döşemesinin ardından Diyarbakır-Kızıltepe aksını geçici olarak trafiğe açacağız. Bu sayede şehir içinde servis yollarının yükü de hafiflemiş olacak” diye konuştu.

 

Kızıltepe Battı Çıktı Projesi’nin yakın zamanda tamamlanacağını açıklayana Yaman, bu projenin bitmesiyle birlikte 3 yeni köprülü kavşağın daha yapılacağının müjdesini verdi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00