MARDİN ATLETİZM SPORUNDA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Mardin`de atletizm sporunda son yıllarda önemli başarılar elde edilmeye başlandı.Gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki yarışmalarda önemli başarılar yakalayan Mardinli Atletler yurt çapında adından söz ettirmeye başladı.

27.11.2015 12:36:18 0
MARDİN ATLETİZM  SPORUNDA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Mardin'de atletizm sporunda son yıllarda önemli başarılar elde edilmeye başlandı.Gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki yarışmalarda önemli başarılar yakalayan Mardinli  Atletler yurt çapında adından söz ettirmeye başladı.

Mardin Gençlik ve Spor Hizmetleri il Müdürlüğüne atanan Hadi Çomaktekin'in yakın ilgisi,Mardin Atletizm Spor Kulübü ve Mardin'in Efsanevi Atletlerinden Münir Cura'nın büyük çabaları sonucunda atletizme yeni isimlerin kazandırılmasında ve yetiştirilmesinde  büyük mesafeler kat eden ve  önemli başarılar yakalayan,Mardin Atletizmi adeta altın çağını yaşıyor.

Mardin Atletizm Spor Kulübü Başkanı Mehmet Münir Cura, alt yapıda ciddi anlamda sporcuya sahip olduklarını belirterek, “Bu yıl Kulübümüz 2014-2015 sezonunda Türkiye Atletizm 1. Liginden Atletizm Süper Ligine yükselerek önemli bir başarı elde ettik. Türkiye’de atletizmde İlk defa Güneydoğu Anadolu Bölgesinden bir takım Atletizm Süper Ligine yükselme başarısını gösterdi” açıklamasını yaparak,Mardin  ilinin atletizmde yakaladığı başarıyı gözler önüne serdi.
Mardin Gençlik ve Spor hizmetleri il Müdürü Hadi Çomaktekin de Yeni yeteneklerin Türk Atletizmine kazandırılması amacıyla Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Türkiye Genelinde sekiz bölgede düzenlenen Küçükler ve Yıldızlar Kulüpler Bölgesel Kros Ligi’nin 2. Kademe yarışlarında,Mardinli atletlerin önemli başarılara imza attığını belirterek,“ Türkiye genelinde düzenlenen bir şampiyonada hem ferdi olarak hem de takım olarak üçüncülük kazanmak büyük bir başarıdır. Elde ettiğimiz başarılar disiplinli çalışmaların sonucudur ve İlimizde spor adına yapılan çalışmaların ve yaptığımız çalışmaların geldiği noktanın açık bir göstergesidir bundan sonra çok daha büyük başarılara imza atacağımıza gönülden inanıyorum. Sporcularımızı ve Antrenörlerini tebrik ediyor ve başarılarının devamı diliyorum.” dedi

Mardin Atletizm İl Temsilcisi ve Antrenörü Muhammet ÇEKİN de yaptığı açıklamada “ Sporcumuz Selim SEVENİ ve MARGENÇ Atletizm takımı elde ettikleri dereceden dolayı tebrik ediyorum. Bu başarılar tesadüf değildir çok zor çalışmaların bir eseridir. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve her zaman bizi destekleyen İl Müdürü Sayın Hadi ÇOMAKTEKİN’ eve emeği geçen herkese  teşekkür ediyorum. “ dedi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,35% -0,06
  • EURO

    34,52% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2375,93% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00