MARDİN ASP İL MÜDÜR VEKİLİ ERYARSOY`DAN DİCLE KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERİ ERÇİN`E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Mardin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Mehmet Zeki Eryarsoy, Dicle Kalkınma Ajans Genel Sekreter Vekili olarak atanan Murat Erçin?e atanmış olduğu yeni görevi sebebiyle hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. .

Mardin 2.06.2020 11:30:21 0
MARDİN ASP İL MÜDÜR VEKİLİ ERYARSOY`DAN DİCLE KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERİ ERÇİN`E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

 Mardin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili  Mehmet Zeki Eryarsoy, Dicle Kalkınma Ajans Genel Sekreter Vekili  olarak  atanan Murat Erçin’e atanmış olduğu yeni görevi sebebiyle hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Dicle Kalkınma  Ajansı  Genel Sekreter Vekili Murat Erçin’in Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından atanması nedeniyle, Mardin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Mehmet Zeki Eryarsoy beraberindeki heyet ile birlikte Ajansı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında yapılan görüşmede Ajansımızın “2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Müdürlüğün desteklenmeye hak kazanan “Bir Dünya Üreten Kadın Projesi” değerlendirilerek proje uygulama faaliyetleri sürecinde yakın işbirliğinin sürdürülmesi kararlaştırıldı.

 

Genel Sekreter Vekili Murat Erçin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, projeyle Mardin ilimizin Artuklu, Derik, Ömerli ve Dargeçit ilçelerinde lavanta bitkisi üretimi yapılacağını söyledi. İşletme metodu olarak bir kadın kooperatifi kurulması ve bu kooperatif eliyle bir yönetişim modeli geliştirilmesinin planlandığını ifade etti. Bu model ile özellikle dezavantajlı ailelere yönelik olarak aile çiftçiliğinin desteklenmesi ve bir ekonomik gelir kapısı oluşturulması hedeflendiğini belirtti. İleride lavanta yağı gibi kozmetik sektörüne yönelik doğal ürünler üretilerek katma değerli ürünler elde edilmesinin sağlanacağını dile getirdi.

 

Erçin “Buradaki kooperatif modeli çok çok önemli çünkü kooperatif ortaklık yapısına dayanan tarımsal bir örgüttür. En önemli özelliği de katılımcı, demokratik bir yönetim anlayışının olmasıdır. Yani bu kooperatife katılan ortaklar hem eşit oy hakkına sahip olacaklar hem de çok üreten daha çok kazanacaktır. Bu sistem esnek çalışma üretim modeline dayanacaktır. Böylece kadınlar daha rahat bir çalışma imkanına sahip olacaktır. Ayrıca dört ilçede kaymakamlık ve belediyelerle işbirliği yapılarak lavanta üretimine uygun arazi tahsislerinin büyük bir bölümü tamamlanmıştır” dedi.

 

Ziyaret kapsamında Mardin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili . Mehmet Zeki Eryarsoy tarafından, Ajans  Genel Sekreter Vekili . Murat Erçin’e günün anısına Kuran-ı Kerim hediye edildi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40