Mardin Artuklu Üniversitesinde Yeni Zelanda`da Hayatını Kaybedenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Mardin Artuklu Üniversitesi yerleşke alanında önceki gün Yeni Zelanda?da iki camiye düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

20.03.2019 12:59:19 0
Mardin Artuklu Üniversitesinde Yeni Zelanda`da Hayatını Kaybedenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Mardin Artuklu Üniversitesi yerleşke alanında önceki gün Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarına tepki gösteren üniversite öğrencileri, akademisyen ve idareciler saldırıyı protesto ederek Güzel Sanatlar Fakültesinin önünde bir araya geldi.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın da katılımıyla İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Ömer Yagan tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazının ardından açıklama yapan Rektör Ağırakça,

 

Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrindeki Al Noor ve Linwood camilerinde dini ibadetlerini yerine getiren masumları İslamofobi ve yabancı düşmanlığı saikiyle namlunun hedefine koyarak düzenlenen menfur saldırının İslam ümmetinin değerlerini hedef alan bir kara leke olarak tarihe geçeceğini ifade etti.

 

İslam Ümmetinin birbiriyle kenetlenip tek vücut olmaları gerektiğini vurgulayan Ağırakça, bu saldırılardan Müslümanlara karşı nefret ve ırkçı söylemini elden bırakmayan İslam karşıtı odakların sorumlu olduğunu söyleyerek:

 

“ Yeni Zelanda'da meydana gelen saldırıda şehit olan kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Tüm İslam alemine taziyelerimizi sunuyoruz." dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 
  •  

19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07