MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Mardin Artuklu Üniversitesi Merkezi Kampüs alanında 2015-2016 döneminde mezun olan yaklaşık 1200 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Mardin 30.05.2016 12:52:02 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET  COŞKUSU

Mardin Artuklu Üniversitesi 2015-2016 Akademik yılı mezuniyet töreninde öğrenciler, okullarından mezun olmanın heyecanını yaşadı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Mezuniyet Töreni, Kampus Yerleşke alanında düzenlendi.  Düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 
Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrenci Konseyi Sercan Aydın, mezun olan öğrenciler adına duygularını dile getiren konuşmasının ardından;  Tören, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın konuşması ile devam etti. Ağırkaça konuşmasında Üniversitenin fiziki ve sosyal yapısını değiştirmeye çalıştıklarını, her geçen gün içinde eksiklerimizi tamamlayarak daha gelişmiş, öğrenci odaklı, daha fazla çalışan ve daha dinamik bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediklerini, idari ve akademik personelin bu öz verili çalışmalarının meyvesini ileriki yıllarda alacaklarını söyledi. Konuşmasının devamında ise mezun olan öğrencilerimizin kamu ve özel alanda istihdamları için özel çaba sarf ettiklerini ve bu çabaların sonuçlarını en kısa zamanda alacaklarını ifade etti.
 
Daha sonra Artuklu Üniversitesi lisans ve ön lisans öğrencileri arasında ilk üç dereceye giren öğrencilere, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Çetindağ tarafında plaket ve sertifikaları takdim edildi.
 
Lisans Öğrencileri arasında dereceye giren öğrenciler:
1.      Mehmet DABAKOĞLU - İİBF (İKTİSAT)
2.      Revşan BEDİR                - Edebiyat Fak.(Sosyoloji)
3.      Gizem Tuğrul                   - Edebiyat Fak.(Sanat Tarihi)
 
Ön lisans Öğrencileri arasında dereceye giren öğrenciler:
1.      Ayşe DEMİR          - Midyat MYO. (Kuy.Tak.Tasarımı)
2.      Yıldız DEMİR        - Midyat MYO. (Kuy.Tak.Tasarımı)
3.      Aysun BAŞARAN - Midyat MYO. (Kuy.Tak.Tasarımı)
 
Öğrenci Aileleri ile beraber 4 Bine yakın konuğun katıldığı törende;  misafirlere et döner ve tatlı ikram edildi. Mardin Artuklu Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinde eğitim gören 1200 öğrenci mezun oldu. Öğrenciler, tören sonunda müzik eşliğinde mezuniyet sevinçlerini kep fırlatarak kutladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


39.8° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75