MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ YOL VE PEYZAJ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Mardin Artuklu Üniversitesinin yerleşke alanında yapılacak inşaatlar için servis yolu olarak kullanılan ve kampüs binalarına giden anayola bağlantıyı sağlayan yol düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla, kampüse daha modern ve estetik görüntü kazandıraca

26.08.2017 21:48:20 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ YOL VE PEYZAJ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Mardin Artuklu Üniversitesinin yerleşke alanında yapılacak inşaatlar için servis yolu olarak kullanılan ve kampüs binalarına giden anayola bağlantıyı sağlayan yol düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla, kampüse daha modern ve estetik görüntü kazandıracak çevre düzenlemesi yapım işi kapsamında peyzaj ve yol çalışmalarının ikinci etabı büyük bir hızla başladı.

 

3754 metre yol,  75000 m² Peyzaj ve 45000 m² çim alanına sahip olup yapımına başlanılan Mardin Artuklu Üniversitesi yol ve peyzaj çalışması 2. Etap yol ve Peyzaj projesiyle değişik türlerde adet ağaç, çalı grubu ve çok yıllık çiçek türleri ekimine başlandığı bildirildi.

 

Kampüs içi yol ve çevre düzenleme işinde, yol boyu refüj ve kenar peyzaj düzenlemeleri yapıldığını, aynı zamanda tüm peyzaj alanı için sulama hatlarının döşendiğini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, ek su depolarının yapılarak çekilecek yeni su hatlarıyla yeşil alanların sulanıp korunmasının sağlanacağını ifade etti.

 

Kullanılan bitki ve çim çeşidinin bölgenin mevcut yerel yetişme şartlarına ve ekosistemine uygun türlerden seçilerek uygulandığı bilgisini veren Rektör Ağırakça, çok sayıda bank kamelya, oturma masaları gibi çeşitli donatı kapsayan 2. Etap Yol ve Peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla üniversite yerleşke alanının büyük bir ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

 

Yerleşke girişinde bulunan 31.000 m²’lik alana daha önce yapılan zemin düzenleme çalışmalarının ardından oturma birimleri, yürüyüş yolları ve yol boyu çeşitli ağaçların dikimi ve çimlendirme uygulamalarının tamamlandığını ve bunun kampüs girişine çok güzel bir görüntü sağladığına dikkat çekti.


“İslami İlimler Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesine bağlı peyzaj alanları yaklaşık 50000 m² dir. 

 

Bu alanlarda başlattığımız kaya bahçeleri, çiçek havuzları ve 400 m²’lik biyolojik göletlerin oluşturulmasının yanı sıra engelli erişimine uygun yürüyüş ve alan içi gezi yolları, çakıl havuzları, dinlenme ve toplanma alanları inşa edeceğiz.” bilgisini veren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü şöyle devam etti:

 

“Yolların daha konforlu hale getirilmesi ve bu çalışmalar genel olarak öğrenci ve akademisyenler için dinlenme ve sosyal imkânlar oluşturarak daha huzurlu vakit geçirebilecekleri alanlar sunulacaktır.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı otopark alanı çevresinde gölgelik yapacak ağaç dikimleri, kiraz, nar, elma, ceviz ve badem ağaçlarından meyve bahçesi oluşturulması ve aynı alanda çeşitli ağaçların dikimi ve çimlendirme çalışmalarının da başladığı öğrenildi.


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69