Mardin Artuklu Üniversitesi Tezli, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri Alımına Başladı

Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 2019?2020 öğretim yılı güz yarıyılında tezli, tezsiz yüksek lisans ve doktora öğrencileri alımına başlanacak.

Mardin 24.07.2019 14:10:13 0
Mardin Artuklu Üniversitesi Tezli, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri Alımına Başladı

Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 2019–2020 öğretim yılı güz yarıyılında tezli, tezsiz yüksek lisans ve doktora öğrencileri alımına başlanacak.

 

Tarih, Felsefe, Felsefe ve Din Bilimleri, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Temel İslam Bilimleri, Beden Eğitimi ve Spor, Eğitim Yönetimi, Eğitim Programları ve Öğretim, İktisat, İletişim Tasarımı, İslam Tarihi ve Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, anabilim dallarını kapsayan ve öğrencilerin akademik kariyerindeki basamaklardan birisi olan tezli, tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruların 22 Temmuz - 7 Ağustos 2019 tarihleri arasındahttps://obs.artuklu.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx adresinden online yapılabileceği bildirildi.

 

Gelişmişliğin ve donanımlı bir şekilde dünyaya entegre olmanın temel taşıyıcı unsurunun eğitim olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça nitelikli elemanların varlığı için nitelikli eğitimlere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

 

Beden Eğitimi ve Spor, Eğitim Yönetimi, Eğitim Programları ve Öğretim, İktisat, İletişim Tasarımı, İslam Tarihi ve Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik gibi yeni açılan yüksek lisans programlarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde girişimci ve bilimsel düşünceye sahip, alanında yetkin değer üreten, bilim insanları ve uzmanlar yetiştirileceğini söyledi.

 

Rektör Ağırakça, güçlü bir akademik kadroyla Mardin Artuklu Üniversitesinin, akademik kariyerini geliştirmek, mesleki konuda derin bilgi kazanarak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını öğrenip akademik kariyer yapmak isteyenlere yönelik 15’i aşkın yüksek lisans eğitim programlarının sunulduğunu söyledi.

 

Üniversitenin web sayfasında yayınlanan ve 2019–2020 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Tezli, Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuracak öğrenciler için başvuru koşullarının yer aldığı ilanda ALES puanı, Lisans mezuniyet not ortalaması, Yabancı dil puanı, Mülakat sınav puanı, Yüksek Lisans Mezuniyet not ortalaması üzerinden sonuçların değerlendirileceği bilgisi yer alıyor.

 

Şahsen ya da postayla başvuruların kabul edilmeyeceğinin belirtildiği açıklamada 22 Temmuz - 7 Ağustos 2019 tarihleri arasında alınacak başvuruların ardından mülakatların 20-22 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04