Mardin Artuklu Üniversitesi Sayıştay Eğitimine Ev Sahipliği Yapacak

Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğinde Sayıştay Başkanlığı tarafından 02-06 Nisan 2018 tarihleri arasında Türkiyede?ki üniversitelerin Strateji, İdari ve Mali, Yapı ve Teknik, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlıkları ile Döner Sermaye, Sosyal Tesis İşl

Mardin 18.03.2018 11:06:13 0
Mardin Artuklu Üniversitesi Sayıştay Eğitimine Ev Sahipliği Yapacak

Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğinde Sayıştay Başkanlığı tarafından 02-06 Nisan 2018 tarihleri arasında Türkiyede’ki üniversitelerin Strateji, İdari ve Mali, Yapı ve Teknik, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlıkları ile Döner Sermaye, Sosyal Tesis İşletme Müdürlükleri personeline yönelik verilecek Sayıştay eğitimi programı Mardin’de gerçekleştirilecek.

 

Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikret Çöker’in katılım göstereceği ve dört gün sürecek eğitim programında 5018 sayılı kanun, Kamu İhale, Harcırah ve Ek ders Mevzuatının yanı sıra Bilimsel Araştırma Projeleri, Sayıştay Denetim Bulguları ve Döner Sermayeli İşletmeler ve Sosyal Tesisler konularında kamu çalışanlarına bilgilendirme yapılacağı öğrenildi.

 

Sayıştay’ın kamu kaynaklarının etkin yönetiminde öncü ve kurumsal yönetimde diğer kamu kurumlarına örnek bir kurum olduğunu ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Kurum yönetiminde hesap verebilirlik, saydamlık, etkinlik, katılımcılık, eşitlik, tutarlılık, hukukun üstünlüğü, bilimsellik gibi iyi yönetişim ilkelerinin vazgeçilmez unsurlar olduğunu ifade etti.

 

Türkiye’de bulunan 39 üniversitenin katılım göstereceği “Üniversitelere Yönelik Sayıştay Eğitimi” ne Mardin’de ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Rektör Ağırakça, düzenlenecek eğitim programının kamu idarelerine ve özelde üniversite idarecilerine büyük bir katkı sağlayacağını vurguladı.

 

Ağırakça, üniversite idaresi olarak Mardin Artuklu Üniversitesi çalışanlarının verimlilik düzeylerini yükseltmek, gelecekteki görev ve sorumluluklarını daha iyi yerine getirebilmelerini sağlamak için bilgi, deneyim ve becerilerini arttırmayı amaçlayan eğitim çalışmalarını periyodik olarak yürütüldüğü bilgisini verdi.

 

Sayıştay Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı’nın da katılım yapmasının beklendiği “Üniversitelere Yönelik Sayıştay Eğitimi” 02-06 Nisan 2018 tarihleri arasında Mardin’de gerçekleştirilecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24