MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BARIŞ PINARI HAREKATI AÇIKLAMASI

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı basın açıklamasında ;``Mardin Artuklu Üniversitesi olarak, Barış Pınarı Harekatının başarıyla neticelenmesi ve operasyona katılan tüm güvenlik güçlerimizin salimen ülkemize dönmeleri ve bölgede bul

Magazin 11.10.2019 09:10:52 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN BARIŞ PINARI HAREKATI AÇIKLAMASI

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı basın açıklamasında ;''Mardin Artuklu Üniversitesi olarak, Barış Pınarı Harekatının başarıyla neticelenmesi ve operasyona katılan tüm güvenlik güçlerimizin salimen ülkemize dönmeleri ve bölgede bulunan masum sivillerin olumsuz etkilenmemeleri için dua ediyoruz.''denildi.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı basın açıklaması şöyle;

 

''Bilindiği üzere ülkemiz yaklaşık 40 yıldır sınırlarımız dışından beslenen terör tehdidiyle mücadele etmektedir. Terör, hem vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerine tehdit oluşturmuş hem de ülkemizin, kalkınması için değerlendirilebilecek çok ciddi kaynaklarının bu mücadeleye ayrılmasına yol açmıştır.

 

Özellikle 2011 yılında başlayan Suriye krizinin daha sonra iç savaşa evirilmesi neticesinde söz konusu bölgede devlet otoritesinin kaybolması sonucu sınırlarımızın hemen yanı başında terör örgütleri için hareket alanı belirmiş ve burada yuvalanan örgütler ülkemizi ciddi biçimde tehdit eder hale gelmiştir. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonları ile terör örgütleri Fırat’ın batısındaki bölümde geriletilerek sınırlarımızın bu bölümü güvenli hale getirilmiştir.

 

9 Ekim 2019 tarihinde başlayan Barış Pınarı Harekâtı ile birlikte bu kez Fırat’ın doğu kısmında yuvalanan terör örgütleri hedef alınarak sınırımızın karşısında kurulması hedeflenen terör koridoru planı etkisizleştirilecek ve oluşturulacak güvenli bölge uygulamasıyla bu bölgelerde yaşamaktayken terör örgütlerinin tehdit ve baskıları sonucu topraklarını terk etmiş olan Arap, Kürt ve Türkmen unsurlar daha önceki örneklerde olduğu gibi evlerine dönebileceklerdir.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi olarak, Barış Pınarı Harekâtının başarıyla neticelenmesi ve operasyona katılan tüm güvenlik güçlerimizin salimen ülkemize dönmeleri ve bölgede bulunan masum sivillerin olumsuz etkilenmemeleri için dua ediyoruz.''Denildi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04