MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ İFTAR YEMEĞİNE YOĞUN İLGİ

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üniversite kampüsünde gerçekleştirilen iftar programına çok yoğun bir katılım oldu.

7.06.2018 18:57:29 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ İFTAR YEMEĞİNE YOĞUN İLGİ

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üniversite kampüsünde gerçekleştirilen iftar programına çok yoğun bir katılım oldu.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'nın daveti üzerine düzenlenen iftar etkinliğinde Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Üniversite Genel Sekreteri Şahin Arpağ hazır bulundu.

 

Üniversitenin akademik ve idari personelin yanı sıra üniversite çalışanlarının aileleriyle birlikte yoğun katılım gösterdiği programda Rektör Ahmet Ağırakça, iftar yemeğinden önce kürsüye gelerek kısa bir konuşma yaptı.

 

Konuşmasına, iftar sofrasındaki davetlilerin Ramazan ayını tebrik ederek başlayan Rektör Ağırakça, bu programın Artuklu Üniversitesi ailesine yönelik bir etkinlik olduğunu belirterek, insanların Ramazan vesilesiyle daha güçlü bir kaynaşma ve dayanışma içine girdiğini ifade etti.

 

Rektör Ağırakça konuşmasında iftar davetine icabet eden il protokolüne teşekkür ederek davetlilere hitaben, kendileriyle bir iftar sofrasında beraber olmaktan ve Ramazan’ın manevi iklimini burada teneffüs etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Suriye'de, Filistin'de, Irak'ta yaşanan acılara dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Ağırakça, “Öyle etrafımıza bir bakalım neler oluyor? Bizim için şu anda birlik, beraberlik, kardeşlik ve özellikle doğruluklara büyük ihtiyacımız vardır. Bu önemli ortamı yaratmak, temel görevimiz olmakla birlikte, dostlarımızla, kardeşlerimizle, birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımızla ve çalışanlarımızla, iftarda bir araya gelerek bu maneviyatı yaşamanın verdiği huzuru hep birlikte yaşıyoruz. İftar yemeğimize katılan il yöneticilerine ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bu geleneksel iftar sofralarının birlik ve beraberliği daha da güçlendirmesine vesile olması temennileriyle tamamlayan Artuklu Üniversitesi Rektörü’nün konuşmasının ardından İslami İlimler Fakültesi öğrenci ve akademisyenlerinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan ezan ile birlikte davetliler oruçlarını açarak iftarlarını yaptılar.

 

Açık havada düzenlenen iftara programına üniversite çalışanları ailelerinin yoğun katılımı ve iftarın dayanışma içinde samimi bir havada yapılması dikkat çekti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 
  •  

23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00