MARDİN ADLİYESİNDE ŞEHİT SAVCI İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Mardin Adliyesi?nde, İstanbul Çağlayan Adliyesi`nde meydana gelen hain saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için basın açıklaması yapıldı.

Mardin 3.04.2015 18:50:53 0
MARDİN ADLİYESİNDE ŞEHİT SAVCI İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

 Mardin Adliyesi’nde, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde meydana gelen hain saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için basın açıklaması yapıldı.


               Adliye Binasında gerçekleştirilen programa Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bülent Koç, Mardin Barosu Başkanı Azad Yıldırım,   Vali Yardımcıları Ali Güldoğan, Ali İkram Tuna ile Bahattin Çelik, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Pekcan, İl Jandarma Komutanı Alaattin Karsavuran, Hakimler, Savcılar, Kamu Kurum Amirleri ve Avukatlar katıldı.

              Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından basın açıklamasını yapan Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel; “ Bizler gibi adaletin hassas terazisini dengede tutmaya çalışan ve bu anlamda özverili bir şekilde çalışan kendi makam odasında bu özverili çalışma sonucunda görevini ifa ederken hunharca ve menfur bir saldırı sonucu ilk önce rehin alınıp, daha sonra hepimizin içini burkacak şekilde şehit edilen değerli meslektaşımıza yapılan bu hain saldırıyı Mardin merkez ve mülakat adliyelerinde görev yapan Hakim ve Cumhuriyet Savcısı, İdare Mahkemesindeki Hakim arkadaşlar ve burada bizleri yalnız bırakmayan değerli misafirlerimiz adına yapılan bu saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz“ dedi.

                Programda konuşan Vali Koçak; “Yapılan saldırı Ülkenin huzuruna ve Devletin varlığına kastedilmiş bir saldırıdır.  Hepimiz biliyoruz ki Adalet Mülkün Temelidir. Bugün bütün yargı mensuplarımızın kederli hüzünlü de olsa buradaki dik duruşlarına hepimiz şahit oluyoruz ve biz de onların yanında onların arkasında onlarla beraber bu tip saldırılara karşı dimdik durduğumuzu ifade etmek üzere buradayız”.

                Bir insanı öldürmenin kâinatı öldürmekle eşdeğer olduğunu kabul gören bir dine mensup olduğumuzu kaydeden Vali Koçak, insanlığa yapılan bu saldırıyı nefretle kınadığını ifade etti. Koçak, “Şehadet herkese nasip olmuyor. Aslında bu teröristler merhum savcımıza bir kötülük yapamadılar, insanlığa bir kötülük yaptılar. İnsanlık suçu işlediler. Bu insanlık suçunu işleyenler cezasını gördüler, onun arkasındakiler de muhakkak adaletimizin karşısında hesap vereceklerdir.” diye konuştu.

              İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun’un dua etmesi ardından program sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34