MANSUR YAVAŞ ‘KPSS GENEL TEKRAR KAMPI’NA KATILAN ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Benim Hocam Yayıncılık ile yaptığı iş birliği doğrultusunda düzenlenen ‘KPSS Genel Tekrar Kampı’ binlerce gencin katılımıyla başladı.

Ankara 11.06.2023 09:48:00 0
MANSUR YAVAŞ ‘KPSS GENEL TEKRAR KAMPI’NA KATILAN ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Benim Hocam Yayıncılık ile yaptığı iş birliği doğrultusunda düzenlenen ‘KPSS Genel Tekrar Kampı’ binlerce gencin katılımıyla başladı.

 

10 gün sürecek kampın açılış konuşmasını yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bizler belediye olarak; sadece bu sınavın değil, lise ve üniversite giriş sınavlarında da özellikle sosyal destek alan ailelerin çocuklarının sınav giriş ücretlerini karşılıyoruz. Herkes gibi onlar da eşit eğitim fırsatından yararlansın istiyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Benim Hocam Yayıncılık arasında yapılan iş birliği ile ‘KPSS Genel Tekrar Kampı’ programı başladı.  

   10-15 Haziran Genel Kültür- Genel Yetenek, 16-21 Haziran Eğitim Bilimleri olacak şekilde düzenlenen eğitim kampına 4 bin 500 başvuru yapıldı. Başvurularda öncelik depremzede vatandaşlara verilirken, eğitim kampına katılan 500 depremzede vatandaşı Ankara Büyükşehir Belediyesi misafir edecek.

   Atatürk Kapalı Spor Salonu ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen eğitim kampının açılışına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek eğitim kampına katılanlara seslenen Başkan Yavaş, şunları kaydetti:

“Bizler belediye olarak sadece bu sınavın değil, lise ve üniversite giriş sınavlarında da özellikle sosyal destek alan ailelerin çocuklarının sınav giriş ücretlerini karşılıyoruz. Herkes gibi onlar da eşit eğitim fırsatından yararlansın diye. Ayrıca ulaşım konusunda da onlara destek veriyoruz. Onları hayata hazırlıyoruz. Çünkü destek alanların dedesi alıyordu, babası alıyordu ve çocuğu alıyordu. Bu böyle devam etmesin, onlar da okusun kendilerini ve ailelerini kurtarsın istiyoruz. Polis ve bekçilik sınavları da oluyor. Onlarda da uzman eğitimcilerle birlikte öğrencileri o sınavlara hazırlıyoruz. Ayrıca yine deprem bölgesinden 500’e yakın misafirimiz var, onları da ağırlıyoruz. Bizim görevimiz buraya kadar, size uygun imkânları açmak. Allah herkesin gönlüne göre versin diyorum. Hepinize başarılar diliyorum.”

     Yavaş, ‘KPSS Genel Tekrar Kampı’ ile ilgili sosyal medya hesaplarından da şu paylaşımı yaptı

“Benim Hocam iş birliğiyle düzenlendiğimiz KPSS Genel Tekrar Kampımız, Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce gencimiz ile başladı. 10 gün boyunca sürecek olan Türkiye’nin en büyük kursu için 500 depremzede gencimizi de Ankara’da misafir edeceğiz.”

BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR 

   Benim Hocam Yayıncılık Kurucusu Ramazan Yetgin ise “Biz başvuruları ilk gün kapatmak zorunda kaldık. 4 bin 500 kişi başvurdu. Burası Ankara’nın en büyük salonlarından birisi. Bizlere bu imkânı sağlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19