MAMAK'TA MİNİKLER HEM EĞLENECEK HEM DE ÖĞRENECEKLER

Mamak Belediyesi’nin hizmete kazandırdığı “Çocuk Trafik Eğitim Parkı” 14 Mayıs Cumartesi günü açılıyor.

Ankara 6.05.2022 15:07:00 0
MAMAK

Mamak Belediyesi’nin hizmete kazandırdığı “Çocuk Trafik Eğitim Parkı” açılıyor.

 

Mamak Belediyesi tarafından çocukların trafik eğitimi alması, bu konuda daha da bilinçlenmesi ve trafik kurallarına duyarlı bir nesil olması hedefiyle ilçeye kazandırdığı "Çocuk Trafik Eğitim Parkı" açılış için gün sayıyor.

 

Durali Alıç Mahallesi'nde 5 bin 400 metrekarelik alanda yapımı tamamlanan ve içinde yaya geçitleri, dönel kavşaklar, konutlar, hastane, okul, anfi tiyatro, kafeterya, kule, bisiklet yolu, tren yolu, sinyalizasyonlar, yön işaretleri gibi trafik levhalarının olduğu trafik eğitim parkında, çocuklar, özel olarak dizayn edilen araçlara binerek, trafik kurallarını görerek ve yaşayarak öğrenme fırsatı yakalayacak.

 

Şehir görünümüne sahip bu özel projede, çocukların trafikte karşılaşabilecekleri, tren istasyonu, benzin istasyonu, ilk yardım eğitim binası, trafik eğitim binası, tünel, trafik ve deprem eğitimi için eğitim alanları da bulunuyor.

 

Çocuk Trafik Eğitim Parkı 14 Mayıs Cumartesi günü Saat:14.00'de Mamaklıların hizmetine sunulacak.

 

Çocuklar eğitim alırken, yetişkinler için de dinlenme alanları oluşturduklarını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Gelecek nesillerin kentsel ve sosyal yaşantı içinde karşı karşıya kalacakları durumları küçük yaşlarda tecrübe etmeleri ve eğitim almaları için farklı uygulama alanları oluşturuyoruz. Bu kapsamda da minyatür bir kent oluşturduk. Çocuklarımız bu proje ile trafik bilincini geliştirip, yaya, araç trafiği ve kazalara karşı uygulamalar yaparak, günlük hayattaki becerilerini artıracaklar" dedi.

--

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00