Mamak`ta İlk Yüzme Havuzu Bakansız Açıldı

Mamak Belediyesi Tarafından Yapılan ve Mamak ilçesinin Tek Yüzme Havuzu olan Türközü Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin açılışı Dün Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla gerçekleşecek bir Törenle açılacağı duyurulmuştu,Ancak Bakan Yerine Havuz

Belediye Haberleri 17.06.2013 10:28:15 0
Mamak`ta İlk Yüzme Havuzu Bakansız Açıldı

Mamak Belediyesi Tarafından Yapılan  ve Mamak ilçesinin Tek Yüzme Havuzu olan Türközü Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nin açılışı Dün Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımıyla gerçekleşecek bir Törenle açılacağı duyurulmuştu,Ancak Bakan Yerine Havuzu Ankara Milletvekilleri Hizmete açtı.

Günler öncesinden duyurulan ve Basına Gönderilen Davetiyelerde de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından açılması beklenen Mamak Belediyesi tarafından tamamlanan ve Mamak ilçesinin Tek Yüzme Havuzu,Bakan Suat Kılıç`ın Tercihi Nedeniyle Ankara Millletvekilleri ve Ak Parti Ankara İl Balkanı tarafından hizmete açıldı.

Mamak Belediyesi tarafından yapılan ve Mamak’ın ilk yüzme havuzu olan Türközü Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi görkemli bir törenle açıldı. Yüzme havuzu içerisinde bulunan bütün bölümler son teknolojiyle donatılarak vatandaşın hizmetine sunuldu. Biri yetişkin biri de çocuk havuzu olmak üzere iki havuzun bulunduğu tesis içerisinde elektronik kilitli dolapları, iklimlendirme sistemi, son derece ferah fitness salonuyla vatandaşa hizmet edecek. Yüzme havuzunda vatandaşlara yönelik yüzme kursları verilecek. Başlangıç, orta ve ileri düzey kurslarla kadın, çocuk ve yetişkinlere yüzme öğretilecek ve dalış dersleri verilecek. Türközü Yüzme Havuzu açılış törenine Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Ak Parti Ankara Milletvekilleri Haluk Özdalga ve Ülker Güzel, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül,  Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak Belediyesi Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda Mamaklı katıldı. Açılışta konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Bu gün Mamak’ın ilk yüzme havuzunu hizmete açıyoruz. Yerel seçimler öncesi vatandaşların karşısına ilk çıktığımızda bir seçim beyannamesi dağıttık ve vatandaşlarımızdan bu beyannameleri saklamasını istemiştik. İşte bu beyanname içerisinde yer alan ve vaat ettiğimiz yatırımların teker teker açılışlarını yapıyoruz” dedi.

 

Mamak Her Gün Değişiyor

Yüzme havuzu açılışında konuşan Ak Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel kendini Mamak’ın milletvekili olarak gördüğünü dile getirdi. Güzel; “Bu gün gelirken baktım Mamak her gün değişiyor. Her gün yeni bir tesis hizmete giriyor” dedi. Ak Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga da; “Mamak’ta uzun yılların birikimi var. Başkent ilçeleri arasında en çok gelişmesi gereken ilçe Mamak’tır. Şimdi bu değişimi çok hızlı bir şekilde yaşıyoruz” dedi. Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan da; “Kamil insan odur ki dünyada bırakır eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Mamak Belediye Başkanımız yaptığı eserlerle Mamak’ta adeta tarih yazıyor” dedi.

 

Yılın 12 Ayında Hizmet Edecek

15 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen tesis içerisinde, bir adet kapalı spor salonu, bir adet kapalı halı saha, koşu yolu, 2 adet basketbol sahası, çocuk oyun alanı, fitness alanı, yürüyüş yolları, bay bayan saunalar, otopark ve daha birçok branşta spor yapmak üzere oluşturulan alanlar ve kafeterya yer alıyor. Yılın 12 ayı hizmet verecek tesis, sporun farklı branşlarıyla ilgilenen amatör ve profesyonel bütün sporcuları ağırlayacak.

 

Güzel ve Alparslan, Spor Salonunu Gezdi

Ak Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel, Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan büyük bir şölenle açılan tesisin spor salonunu gezdi. Spor aletlerini tek tek deneyen Güzel ve Alparslan, “Tam bir spor tesisi olarak inşa edilmiş. Her ayrıntı düşünülmüş ve bütün spor aletleri son sistem” dedi. Yüzme havuzda yapılan yarışlar büyük çekişmelere sahne olurken, vatandaşlarda böyle bir yatırımın Mamak’ta yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

 

 ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00