Mamak’ta Cumhuriyet’in 100. Yılı Coşkusu

Yer gök bayrak oldu; fener alayı, konserler ve etkinliklerle Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ankara 30.10.2023 14:47:00 0
Mamak’ta Cumhuriyet’in 100. Yılı Coşkusu

Yer gök bayrak oldu; fener alayı, konserler ve etkinliklerle Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

 

Mamak Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla Mamak’ta birçok etkinliğe imza attı. Mamak’ın dört bir yanı bayraklarla donatıldı. Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, sabah saatlerinde vatandaşlara bayrak dağıtarak Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.

 

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde şehitlerimizi de unutmadı. Başkan Murat Köse, Cebeci Askeri Şehitliği’nde şehitlerimizi ziyaret etti.

 

Başkan Murat Köse, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ile birlikte Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı programına katıldı. Halk oyunları gösterileri yapıldı, marşlar söylendi. Ellerde bayrak, dillerde nice yüzyıllar dilekleri vardı.

 

Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı yaptığı konuşmada, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

 

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutluyoruz. Malazgirt’ten Kurtuluş Savaşı’na Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere 15 Temmuz şehitlerimizin ve tüm şehitlerimizin mirasını koruyarak türkiye’yi daha da ileri taşıma kararlılığımızı yinelemek istiyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu günlerde bize düşen sorumluluk Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmak, onları güçlendirmek ve ülkemizi daha da ileri taşımaktır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

 

Fener Alayı Yürüyüşü ile Büyük Kutlama

Akşam saatlerinde ise Cumhuriyet Bayramı coşkusu doruklara ulaştı. Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Belediye önünde toplanan Mamaklılarla birlikte Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Devasa Türk Bayrağı ve Mamak Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde yürüyen Mamaklılar, Cumhuriyet coşkusunu derinden yaşadı. Mamak caddeleri kırmızı beyaza boyandı. Fener Alayı yürüyüşü, Musiki Muallim Mektebi’nde sona erdi.

 

100. Yılın Nağmeleri Konseri

 

Musiki Muallim Mektebi’nde Mamak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi ve Çubuk Süleyman Şah Ortaokulu tarafından düzenlenen “100. Yılın Nağmeleri” Konseri ise dinleyicilerden tam not aldı.

 

Konsere Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


Anahtar Kelimeler: Mamak’ Cumhuriyet’ . Coşkusu
32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19