Mamaklı girişimciler iş dünyasına hazırlanıyor

Mamak Belediyesi genç girişimciler için örnek bir programa imza attı. Mamak Belediyesi, KOSGEB ile imzaladığı bir işbirliği protokolü çerçevesinde Mamaklı genç girişimcileri iş dünyasına kazandıracak.

Belediye Haberleri 11.05.2016 12:00:58 0
Mamaklı girişimciler iş dünyasına hazırlanıyor

Mamak Belediyesi genç girişimciler için örnek bir programa imza attı. Mamak Belediyesi, KOSGEB ile imzaladığı bir işbirliği protokolü çerçevesinde Mamaklı genç girişimcileri iş dünyasına kazandıracak. Mamak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim programı ile 30 girişimci iş dünyasının inceliklerini öğreniyor. 9 gün ve toplam 70 saat sürecek eğitimlerle genç girişimci adaylarına iletişim, pazarlama, satış üretim planlaması ve finans gibi konularda eğitim veriliyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “KOSGEB eğitim programlarıyla birçok girişimci kendi işyerini kuruyor. KOSGEB ile işbirliği yaparak Mamaklı girişimcilerimizi iş dünyasına hazırlıyoruz. Özellikle genç girişimcilere yönelik birçok destekleme programı bulunuyor. Girişimcilik kursunda eğitim alan tüm kursiyerlerimize iş dünyasında başarılar diliyorum” dedi.

Girişimci kursunda kadınlar çoğunlukta

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim ders hocası Mehmet Doğan Mamaklı genç girişimcileri değerlendirerek; “Mamaklı girişimci adaylarımız çok heyecanlı. Birçok yerde girişimcilik dersleri verdim ancak Mamaklı girişimcilerin gözünde ayrı bir ışık ayrı bir heyecan gördüm. Girişimcilik kursuna katılan öğrencilerimizin çoğunluğunun kadınlardan oluşması da dikkatimizi çeken bir diğer husus” dedi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunu tamamlayan öğrenciler program sonrasında sertifika almaya hak kazanıyor. Program sonrasında kursiyerler bu sertifikayla birlikte KOSGEB’e başvurarak 50 bin TL’ye kadar karşılıksız hibe ve 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz 100 bin TL’lik kredi desteği alabiliyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34