MAMAKLILAR İFTAR SOFRALARINDA BULUŞUYOR!

Ramazan geleneğini yaşatmak ve Ramazan ayının ruhuna uygun toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla Mamak Belediyesi?nin dört yıldır uyguladığı ?Mahallede İftar Var? etkinliğinin ilki Aşık Veysel Mahallesi ve Şahapgürler Mahallesi?nde gerçekleşti.

12.06.2016 10:15:06 0
MAMAKLILAR İFTAR SOFRALARINDA BULUŞUYOR!

Ramazan geleneğini yaşatmak ve Ramazan ayının ruhuna uygun toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla Mamak Belediyesi’nin dört yıldır uyguladığı “Mahallede İftar Var” etkinliğinin ilki Aşık Veysel Mahallesi ve Şahapgürler Mahallesi’nde gerçekleşti.  Mahalle iftarları kapsamında her akşam bir mahalleye konuk olan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, önce Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahçesi’nde ardından Ali Naili Erdem Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan sofralarda vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin tek tek Ramazan ayını tebrik eden Akgül, iftar sofralarının kardeşlik ortamı oluşturduğunu belirterek,  “İftar sofralarımız, tanışmaya, kaynaşmaya, birlik ve beraberliğin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Birbirini tanımayan komşuları, apartman sakinlerini, zengin-fakir demeden aynı sofrada buluşturuyor ve muhteşem bir kardeşlik ortamı oluşturuyoruz. İnşallah bu etkinlikler sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile olur”dedi.

Akgül’den mahalleye park müjdesi

   Mahalle Sakinleri’nin Tasavvuf Musiki konseri, Hacivat-Karagöz orta oyunu ve kukla gösterileriyle eğlenceli bir Ramazan programı izlediği iftar programında Şahapgürler Mahallesi’ne yeni bir park kazandıracaklarının müjdesini veren Akgül, “Şahapgürler Mahallemiz’in en büyük sıkıntısı imar problemi ve park ihtiyacıydı. İmar durumunu çözüme kavuşturduk. Park çalışması içinde arsa problemini çözdük. Önümüzdeki hafta parkın inşaatına başlıyoruz” dedi.Akgül’e Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri eşlik etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88