Mamak’ın toprağından, Mamak'ının mutfağına

Mamak’ta ekolojik tarımın yaygınlaştırılmasına öncülük eden Mamak Belediyesi, 25 dönümlük arazide ekolojik tarıma uygun olarak yetiştirdiği meyvelerin ilk hasadını gerçekleştirdi.

7.08.2021 17:37:00 0
Mamak’ın toprağından, Mamak

Mamak’ta ekolojik tarımın yaygınlaştırılmasına öncülük eden Mamak Belediyesi, 25 dönümlük arazide ekolojik tarıma uygun olarak yetiştirdiği meyvelerin ilk hasadını gerçekleştirdi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, geçtiğimiz aylarda ilk hasadını veren Gökçeyurt mahallesinde hayata geçen Ekoköy projesi kapsamında AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakmak ve meclis üyeleri ile birlikte meyve bahçelerini gezerek, mahsulleri topladı. 400 adet meyve ağacı, 25 bin adet sebze, 100 adet üzüm bağı dikilen Ekoköy’ün Ankara için örnek bir ekoturizm köyü olduğunu kaydeden Başkan Köse, uyguladıkları tarım projeleri ile yerel tohum kullanımı ile iyi tarım uygulamalarının yaygınlaşması konusunda farkındalık yaratacak çalışmalar yaptıklarını belirtti. Köse, “İnsanın doğayla etkileşimi şehirleşme ile bambaşka bir boyuta evrildi. Birçok kişi gündelik hayatını neredeyse hiç toprağa ya da bir ağaca dokunmadan geçiriyor, beton filizlerin arasında nefes almaya çalışıyor. Ekoköy projemiz kapsamında toprağımız büyük bir bereket verecek. Suyumuz ve havamızla birlikte kırsalı korumak ve kalkınmayı sağlamayı amaçlıyoruz. Böylelikle köy turizmini de canlandıracağız. Projemiz, çocuklarının köy yaşantısını yerinde görmesini isteyen ailelerin gitmeyi tercih edeceği mekan olacak ve toprağın keyfini sürmek, doğayla ve toprakla zaman geçirmek isteyenlerin ikinci adresi olacak. Doğaya ve toprağa özlem duyan hemşehrilerimiz ekolojik köy projemiz tamamlandığında mevsimine göre meyve toplayabilecek, toprağı çapalayıp ot yolabilecek, hatta taş taşıyabilecek. Turşu kurmayı da, salça, yoğurt, tereyağı ve peynir yapmayı öğrenebilecek. Toprakla haşır neşir olup bakımını yaptıkları ürünleri, havayı, suyu, toprağı kirletmeden üretmenin ne denli zor olduğunu bizzat deneyimleyebilecek” dedi. 

 

Ürünlerin farklı bir tadı ve kokusu olduğunu ifade eden Başkan Köse, “Çocukluğumuzdaki domatesin kokusunu hissedebiliyorsunuz. Bende nostalji yaşadım ve duygulandım” diye konuştu. Köse, “Güzel Mamak’ımızın bereketli topraklarıyla buluşan fidelerimiz ürün verdi, ilk hasat yapıldı. Tarlalardan toplanan domates, biber, salatalık, kavun, karpuz, fasulye, mısır, nane ve patlıcandan oluşan mahsullerimiz Mamak Kadın Kooperatifimiz aracılığı ile satışa sunuluyor. Vatandaşlarımız da iyi tarımla elde edilen ürünleri yemenin mutluluğunu yaşıyor” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78