Mamak’ın Tarlasından, Mamaklı’nın Sofrasına

Mamak Belediyesi’nin, köy yaşamı ile kent yaşamı kompozisyonundan oluşan, köy turizmini canlandıran Gökçeyurt mahallesinde bulunan Ekolojik Köy’de fide dikimi başladı.

Ankara 23.05.2024 11:24:00 0
Mamak’ın Tarlasından, Mamaklı’nın Sofrasına

Mamak Belediyesi’nin, köy yaşamı ile kent yaşamı kompozisyonundan oluşan, köy turizmini canlandıran Gökçeyurt mahallesinde bulunan Ekolojik Köy’de fide dikimi başladı. Çalışma kapsamında 7 bin 140 adet iki çeşit biber, domates çeşitleri ve kıvırcık marul fideleri toprakla buluştu. 115 dönümlük Gökçeyurt Vadisi içinde, 25 dönümlük alanda yer alan Ekolojik Köy’ün yanı sıra 24 dönümlük alanda lavanta bahçesi, 8 dönümlük çilek bahçesi, 7 dönümlük gül bahçesi, 7 dönümlük kiraz bahçesi, 4 dönümlük tıbbi aromatik bahçesi ve 2 dönümlük sebze bahçesi yer alıyor. Mamak Belediyesi, önümüzdeki günlerde Ekolojik Köy’ün yanı sıra Üreğil Millet Bahçesi’nde bulunan 2,5 dönümlük alanda da ata tohumlarını toprakla buluşturacak.

 

Yerli üretimin doğal bereketi

 

Verimli çalışmaları ve çalışkan insanlarıyla farklı bir sosyal yaşantıya sahip Mamak’ta, Mamak Belediyesi tarafından boş topraklar değerlendiriliyor, tarımsal projelere büyük önem veriliyor. Geleneksel köy yaşamının sunulduğu Ekolojik Köy’de, Deveci armudu, golden elma, şeftali, Kütahya vişne, can eriği, ayva, Amasya elması, ceviz, şekerpare kayısı, Napolyon kiraz, papaz eriği ve dut olmak üzere toplam 510 ağaç bulunuyor. Yine 90 adet üzüm asması ile birlikte Lavanta Bahçesi’nde de 11 bin lavanta bulunuyor. Kırsaldaki istihdam ve üretim olanaklarını artırmakla beraber,  yerli ve yabancı turistleri doğal, sağlıklı ve geleneksel üretim metotlarıyla buluşturmayı hedefleyen Mamak Belediyesi, mantarcılık, fidecilik gibi yetişen ürünlerin çeşitliliğini de arttırıyor.

 

 

Şehrin ortasında doğal yaşam

 

Mamak Belediyesi Ekolojik Köy, vatandaşların şehrin karmaşık, zor ve yorucu ortamından uzaklaşarak gürültüsüz bir ortamda, temiz havada, doğal köy ürünlerini tadabildikleri, kırsal ve ekolojik turizm imkanlarıyla tanışabildikleri, doğayla ve toprakla zaman geçirmek isteyenlerin ikinci adresi olarak büyük ilgi görüyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 

 

 

 


39.8° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75