Mamak`a 3 Hastane, 1 Üniversite

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yeni projelerini düzenlenen proje tanıtım toplantısı ile Mamaklılarla paylaştı.

Siyaset 5.03.2014 10:24:26 0
Mamak`a 3 Hastane, 1 Üniversite

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yeni projelerini düzenlenen proje tanıtım toplantısı ile Mamaklılarla paylaştı. Mamak Belediyesi Prof. Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Ak Parti Ankara Milletvekilleri Ülker Güzel, Fatih Şahin, Ak Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah özer ve çok sayıda Mamaklı katıldı. Halka hizmet etmek için yeniden yola çıktıklarını belirten Akgül, yeni Mamak hedefiyle yola koyulduklarını ve Mamak için bir yıllık, beş yıllık değil, yıllarca süregelecek bir planlama yaptıklarını kaydetti. Mamak’ta yeni dönemde çok daha büyük yatırımlara imza atılacağının altını çizen Akgül, Mamak’ın sağlığın da merkezi olacağını kaydetti. Akgül, Yeni Mamak Şehir Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Başak Mahallesi Semt ve Acil Servis Hastanesi ile Ankara Sağlık ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü gibi dev projelerin tamamlanacağını söyledi. Akgül, seçim beyannamesinde yer alan projelerin tamamını slayt eşliğinde Mamaklılara tanıttı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün yaptığı hizmetlerle Mamak’ı Ankara’da bulunan 25 ilçe içinden birinci sıraya yerleştirdiğini söyledi.

 

Hep cebinde taşıdı

Ak belediyelerin yaptıkları hizmetleri bir sonraki seçimde teminat olarak gururla gösterdiklerini belirten Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan da “Mamak’ta şeffaf belediyecilik anlayışıyla, hizmetlerle, halkla bütünleşerek 5 yıl boyunca Mamak halkına hizmet eden belediye başkanımızın 2009 seçim beyannamesini cebinde taşıdığına katıldığım her programda tanık oldum. Yeni beyannamesiyle de yolu açık olsun” diye konuştu.

 

Hizmet belediyeciliği Ankara’ya ispatlandı

Ak Parti Ankara Milletvekillerinden Ülker Güzel, Mamak’ın bir zamanlar çöplüğüyle, gecekondusuyla hafızalarda yer ettiğini belirterek, “Bir zamanlar yeraltı, yer üstü imkânı olmayan bir çöplük yuvası olarak anılan Mamak, 25 ilçe arasında birinci sıradadır. Bu güzel değişimle birlikte yeni projeler görüyorum. Mesut Bey’e Mamak halkına yaşattığı mesut hayattan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ak parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin de Akgül’ün 5 yıllık çalışmalarıyla hizmet belediyeciliğini Ankara’ya ispatladığını kaydetti.

 

 

“Biz hizmetlerle huzurunuzdayız”

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak’ın tarihi ve kültürel değerleri, güçlü sanayisi ve ekonomisi ile Ankara’nın gözbebeği olacağını ve Mamak’ı marka şehir haline getirmek için var gücüyle çalıştıklarını ifade etti. Akgül, “Biz yaptığımız hizmetlerle halkımızın huzurundayız. Biz ne aldanan ne de aldatan olduk. Söz verdik, gerçekleştirdik. 2009’da sizlere verdiğimiz seçim beyannamesini saklayıp, 5 yılın sonunda bununla bizi hesaba çekin dedik. 5 yılda yaptıklarımızı temel kabul etmiştik. Bundan sonraki projelerimiz, “Mamak’ta şu da var” dedirtecek projeler. Çok daha büyük projeler üreteceğiz” dedi.

 

3 ana başlıktan oluşan seçim beyannamesi;

 

Yatırım Projeleri:

Üreğil Devlet Ormanı, Mamak Şehir Parkı

Kıbrıs Kanyonu ve Mesire Alanı

Kartaltepe Kent Parkı ve Tarihi Doku Çalışması

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi

Kutludüğün Atıcılık, Binicilik Tesisi Spor Kompleksi ve Mesire Alanı

Kartaltepe Eski Katı Atık Depolama Alanının Park ve Çevre Düzenlemesi

Ali Kuşçu Uzay Bilim Merkezi

Hüseyin Gazi Kültür Merkezi

Kıbrıs Mahallesi Kapalı Pazar Alanı ve Kültür Merkezi

Yeni Mamak Meydan Projesi

Buz Paten Pisti

Natoyolu Eski Çöplük Alanı ve Rekreasyon Projesi

Tarihi Mahalle Camileri Projesi

Harman Mahallesi Bilgi Evi Projesi

Akdere Mahallesi Bilgi Evi

Şafaktepe Zaman Tüneli

 

Kentsel Yenileme ve Planlama Çalışmaları

Mutlu Mahallesi Kentsel Yenileme Çalışması

Anayurt-Gülseren Mahalleleri Kentsel Yenileme Projesinin Tamamlanması

Altıağaç-Karaağaç-Hüseyin Gazi Kentsel Yenileme Projesinin Tamamlanması

 

Diğer Kurumlarla Yapılacak Proje ve Çalışmalar

Mamak Şehir Hastanesi

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali

Mamak Teleferik Projeleri

Başkent Ray Hızlı Tren Çalışması

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi

Ankara Sağlık ve İleri teknoloji Enstitüsü

Mamak Çocuk Müzesi

Gülveren Aile Merkezi

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi

Başak Mahallesi Semt Hastanesi ve Acil Servisi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04