MAMAK KAPALI YÜZME HAVUZUNA YOĞUN İLGİ

Başkent'in modern spor merkezleri arasında ön plana çıkan Mamak Kapalı Yüzme Havuzu, deneyimli eğitimci kadrosuyla, günden güne artan talebi karşılamak üzere hizmetini sürekli yenileyerek geliştiriyor.

10.08.2014 07:59:45 0
MAMAK KAPALI YÜZME HAVUZUNA YOĞUN İLGİ

Başkent’in modern spor merkezleri arasında ön plana çıkan Mamak Kapalı Yüzme Havuzu, deneyimli eğitimci kadrosuyla, günden güne artan talebi karşılamak üzere hizmetini sürekli yenileyerek geliştiriyor.

Mamak Belediyesi tarafından hizmete sokulan  Havuz, sıcakların artmasıyla birlikte vatandaşların akınına uğradı. Özellikle hafta sonları dolup taşan havuzda, yüzme öğrenmek üzere başvuran miniklerin sayısında patlama yaşanırken, tatile gidemeyen vatandaşların alternatifi olan havuz, 7`den 70`e yüzmek isteyen vatandaşlarla dolup taşıyor. Başkentlilere sağlıklı ortamda serinleme imkânı sunan havuzda bakım ve onarım çalışması gerçekleştiren Mamak Belediyesi, vatandaşlara sağlıklı ortamda yüzme imkânı sunuyor. Havuz suyunun tamamen boşaltılarak tüm alanların dezenfekte edildiği havuzda, soyunma odalarının ve geçiş alanlarında bulunan duvarların temizliği sağlandı. Havuzun, yüzme yarışlarına ve yüzme takımı antrenmanlarına daha uygun olabilmesi için depar taşları montajı da yapıldı. Havuz 1 yılda 4500 kişiye yüzme öğretti, 105 bin kişiye hizmet etti.

 

MAMAK YÜZME HAVUZUNDA HİJYEN 1.KURAL

 

Yaz tatilini fırsat bilen öğrenciler, hem yüzme öğrenmek hem de tatilin tadını çıkarmak için havuza akın ediyor. Yüzme kurslarına katılan öğrenciler 1 aylık kursun ardından yüzme öğreniyor. Yüzme hocaları aylık 7 yüz kursiyere yüzme öğretiyor. Tesiste yalnız çocuklara değil yetişkinlere de yönelik yüzme kursları da düzenleniyor. Havuzda hijyen kurallarına harfiyyen uyularak, halk sağlığına büyük önem veriliyor.Havuz suyu ölçümlerinin düzenli olarak yapıldığı, kimyasal ve fiziksel ölçümlerin yanı sıra mikrobiyolojik ölçümlerin de gerçekleştirildiği tesis vatandaşlara sağlıklı ortamda yüzme imkanı sunuyor. Günlük ortalama 500 kişinin faydalandığı tesis, pazartesi günü hariç haftanın altı günü hizmet vererek yaz mevsiminde kış serinliği sunarken, kış mevsiminde de yaz sıcaklığı sunuyor. Saat 09.30-22.00 saatleri arasında hizmet veren havuz, salı-perşembe ve cumartesi günleri bayanlara, çarşamba- cuma ve pazar günleri de erkeklere hizmet veriyor.

 


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40