Mamak Kapalı Spor Salonu gün sayıyor

Ankara'nın en büyük ve en kapsamlı spor salonlarından biri olan Mamak Kapalı Spor Salonu için geri sayım başladı.

Belediye Haberleri 16.01.2014 12:25:19 0
Mamak Kapalı Spor Salonu gün sayıyor

Ankara’nın en büyük ve en kapsamlı spor salonlarından biri olan Mamak Kapalı Spor Salonu için geri sayım başladı. Mamak, kısa süre içerisinde uluslararası spor müsabakalarının yapılabileceği, konser ve birçok etkinliğin düzenlenebileceği modern bir komplekse kavuşuyor. Yapımı tamamlanarak önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleşecek tesisin iç ve dış tüm eksiklikleri giderilirken, son olarak zemin döşemesi de tamamlandı. Mamak Kapalı Spor Salonu’nun sporun her branşına hizmet edecek bir tesis olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, tesisin çevre düzeniyle ilgili çalışmalarla, montajı tamamlanan saha aydınlatmalarının maçlara uygun hale getirilmesi için açı ayarlarının yapıldığını söyledi. Akgül, “Gençlerimizin her türlü sosyal aktiviteyi, sporsal faaliyetleri gerçekleştirebileceği, konserlerin yapılabileceği güzel bir salon yaptık. Şimdiden Başkent Ankara’ya hayırlı olsun” dedi.

 

Profesyonel ekipmanlar

16 bin metrekarelik alanda 2 katlı olarak inşa edilen kapalı spor salonu içinde 48 adet protokol, 830 adet kombine ve 3370 adet te seyirci koltuğunun montajı tamamlandı. Oyun sahası parke imalatı ile 2 adet scoreboard ve 2 adet 40 metrekarelik LED ekran, soyunma odaları dolaplarının montajları da gerçekleştirildi. Ses anons sistemlerinin tüm teknik detaylar düşünülerek uygulandığı salonda televizyon çekimlerine uygun aydınlatma sistemi yerleştirildi. Yine tesise 13 adet kamera bağlantı noktasıyla taşınabilir canlı yayın görüntü aktarım sistemi ve konser sistemi yerleştirildi. Tesisin içi ve dışı da yerleştirilen güvenlik kameraları ile 24 saat kontrol edilecek.

 Gençlere spor yapabilme olanağı

4250 kişilik, alt yapıya sporcu yetiştirecek kapalı spor salonunun zemin katında 2 adet fitness salonu idari ofisler, sağlık odası, doping odası, soyunma odası, hakem odaları, bilet satış ofisleri, sığınak ve duşlar bulunuyor. Tesisin birinci katında 8 adet derslik, ikinci katta da 2 adet kafeterya, basın odası, naklen yayın odası, 2 adet loca yer alıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00