Mamak Cumhuriyet Parkı Yeni Baştan Yenilendi

Mamak'a kazandırdığı dev parklarla dikkat çeken Mamak Belediyesi, zaman içinde tahribata uğrayan parkları, yeşil alan ve çocuk oyun alanlarını revize ederek, daha kullanışlı mekânlar oluşturuyor.

Belediye Haberleri 30.08.2013 12:29:22 0
Mamak Cumhuriyet Parkı Yeni Baştan Yenilendi

Mamak’a kazandırdığı dev parklarla dikkat çeken Mamak Belediyesi, zaman içinde tahribata uğrayan parkları, yeşil alan ve çocuk oyun alanlarını revize ederek, daha kullanışlı mekânlar oluşturuyor. Bu yıl içinde 18 parkı revize eden belediye, parkları yeni yüzleriyle vatandaşın kullanımına sunuyor. Türközü Mahallesi’nde 13 dönümlük alana sahip Cumhuriyet Parkı’nı revize eden Mamak Belediyesi, parkı baştan aşağı yeniledi. Yüzde doksan beş seviyesinde revize çalışması devam eden parkta çimleme ve ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Yeşil alanların varlığının bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösterdiğine dikkat çeken Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak nefes alıyor dedi. Yeni parkların yapımının yanı sıra eski parkların revizesine de önem verdiklerini belirten Akgül, yapılan her parkın bir amaca hizmet etmesine özen gösterdiklerini söyledi.

Satranç Alanlı, Minyatür Köprülü Park

Revizesi sonlara yaklaşan parkta çocuk oyun alanları sil baştan yapılırken, park içine dinlenme alanı ve iki noktada da şelaleli havuz sistemi yapıldı. Eğimli alanlarda teraslı oturma alanları oluşturulurken, yürüyüş yolları, koşu yolları, fitness alanları bölge halkının kullanımına hazırlandı. Kauçuk zeminler ve çimler tamamen yenilenirken, kent mobilyaları ve spor aletleri yerleştirildi. 2 bin adet ağaç ve çiçek dikimi devam eden park, 7’den 70’e her kesime hitap edecek. Cumhuriyet Park’ında ayrıca diğer parklardan farklı olarak tarihi Mostar köprüsü ve İstanbul Boğaz köprüsünün minyatürü köprüler yapıldı ve satranç alanları oluşturuldu. Vatandaşlardan kendi sokak ve mahallelerinde bulunan parklara sahip çıkmalarını isteyen Akgül, revize edilen parkların başta mahalle sakinleri olmak üzere, tüm ilçe sakinlerine hayırlı olmasını diledi. Mamak’ta toplam park sayısının 287’ye ulaştığını belirten Akgül, bu yıl içinde 32 yeni park yapıldığını söyledi.

 

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29