Mamak Bilgi Evi Öğretmenleri Eğitimlerini Tamamladı

Mamak Belediyesi'nin Mamak Müftülüğü ile birlikte geçtiğimiz Haziran Ayı'nda bilgi evlerinde gerçekleşmek üzere imzalanan Yaz Kur'an Kursu” protokolü kapsamında, bilgi evleri öğretmenlerine verilen temel din eğitimi programı sona erdi.

3.09.2014 22:08:42 0
Mamak Bilgi Evi Öğretmenleri Eğitimlerini Tamamladı

 

Mamak Belediyesi’nin Mamak Müftülüğü ile birlikte geçtiğimiz Haziran Ayı’nda bilgi evlerinde gerçekleşmek üzere imzalanan “Yaz Kur’an Kursu” protokolü kapsamında, bilgi evleri öğretmenlerine verilen temel din eğitimi programı sona erdi. Program kapsamında 8 hafta boyunca Mamak Müftülüğü’ne bağlı 30 vaiz tarafından din eğitimi alan 65 bilgi evi öğretmenine Mamak Müftülüğü’nde gerçekleşen programla Kur’an-ı Kerim ve ilmihal kitabı hediye edildi. Yaz Kur’an kurslarında hayat boyu ihtiyaç duyulacak bilgilerin elde edildiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, öğrencilerin yaz tatilini güzel bir şekilde geçirebilmeleri, Kuran-ı Kerim`i ve mealini öğrenebilmeleri sağlamak için bu protokolü imzaladıklarını kaydetti. Akgül, “Yavrularımız, fen bilimleri, sosyal, matematik gibi temel eğitimlerinin yanı sıra yaz Kur’an kursunda edindikleri dini bilgilerle yaşayacaklar. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve bu hizmetin her kademesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi. Mamak Müftüsü Muharrem Genç de, din bilgisinin yokluğunun giderilmesi ve yanlış bilgilendirmelerin kaldırılması adına uygulamaların devamlılığını diliyorum dedi.

 1500 öğrenci, 65 öğretmen faydalandı

Programa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Müftüsü Muharrem Genç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ergül Soysal, din görevlileri ve bilgi evi öğretmenleri katıldı. Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan programın sonunda, öğretmenler hediyelerini Akgül ve Genç’in elinden aldı. Protokol kapsamında bilgi evlerinden gönüllü bin 500 öğrenci yaz Kur’an kursundan faydalanırken, 65 gönüllü bilgi evi öğretmeni de temel din eğitimi aldı. Öğretmenlere 2 ay boyuncaKur’an, Akait, Siyer, İbadet, İtikat, Ahlak ve ilmihal dersleri anlatıldı.

 


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78