MAMAK ZABITASINDAN TERAZİ DENETİMİ

Vatandaşı ve esnafı koruyan uygulamalarına devam eden Mamak Belediyesi ilçede hizmet veren esnafın terazilerini yerinde denetlemeye devam ediyor.

Belediye Haberleri 18.02.2016 10:57:55 0
MAMAK  ZABITASINDAN  TERAZİ DENETİMİ

Vatandaşı ve esnafı koruyan uygulamalarına devam eden Mamak Belediyesi ilçede hizmet veren esnafın terazilerini yerinde denetlemeye devam ediyor. 3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu gereği  terazi kullanan her esnaf düzenli olarak terazisinin ayarlarını kontrolünü yaptırmak zorunda. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “Gerek elektronik gerekse normal terazilerin zamanla ince ayarlarında sapmalar olabiliyor. Bu durum da bazen vatandaşı bazen de esnafı mağdur edebiliyor. Zabıta ekiplerimiz esnafı yerinde ziyaret ederek hem denetimlerini gerçekleştiriyor, hem de terazilerin ayarlarını kontrol ederek olası mağduriyetlerin önüne geçiyor” dedi. Denetimi unutan ve yaptırmayan esnaf para ve hapis cezası ile karşı karşıya kalıyor ve terazisine de kanun gereği el konuluyor. Mamak Belediyesi Zabıta Ekipleri, esnafın terazilerini denetime getirmesini beklemek yerine doğrudan terazisi olan esnafı düzenli olarak ziyaret ederek terazi denetimlerini yerinde yapıyor.

Uygulama esnafı da vatandaşı da koruyor

Günlük koşuşturmaca esnasında terazi ayarı yaptırmayı unutma riski olan esnaf, ağır cezalarla karşılaşabiliyor. Vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda da terazi denetimi yapan ekipler pazarlarda sürekli kontroller gerçekleştiriyor. Uygulama Mamak sınırları içerisinde bulunan ve terazisi bir kilogram ile iki ton arasında olan yaklaşık yedi yüz esnafı kapsıyor. Denetimleri aksatmadan sürüden zabıta ekipleri Mamak sınırları içerisinde bulunan bütün teraziler tam ayar çalışmasını sağlıyor böylece oluşacak mağduriyetlerin de önüne geçmiş oluyor. 

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
 
 

23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00