Mamak`ta Eğitimcilere atık pil eğitimi

Geri dönüşüm üzerine yaptığı çalışmalarla tonlarca atığı doğaya zarar vermeden ekonomiye kazandıran Mamak Belediyesi bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

27.12.2015 12:44:18 0
Mamak`ta Eğitimcilere atık pil eğitimi

Geri dönüşüm üzerine yaptığı çalışmalarla tonlarca atığı doğaya zarar vermeden ekonomiye kazandıran Mamak Belediyesi bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Mamak Belediyesi, Türkiye’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen tek dernek olan TAP ile Mamaklı eğitimcilere atık pil eğitim semineri düzenledi. Mamak Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşen seminere Mamak’ta bulunan anaokulu, ilköğretim ve liselerden gelen öğretmen ve müdür yardımcıları katıldı. Yaklaşık 1 saat süren seminerde Mamaklı eğitimcilere atık pil toplama, öğrencilere yönelik motivasyon çalışmaları hakkında bilgi verildi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TAP ile işbirliği yapan belediyemiz pillerin doğaya atılmadan en zararsız şekilde toplanmasını amaçlıyor. Bir pil doğaya atıldığı zaman tonlarca toprağı zehirliyor ve bu kirlilik yıllarca devam ediyor. Dolayısıyla özellikle de atık pillerin doğru kişiler ve kurumlarca toplanması ve en doğru şekilde bertaraf edilmesi son derece önemli. Bu manada yapılan bilinçlendirme seminerleri son derece önemli” dedi.

Atık pil toplamada şampiyonu Mamak 

TAP tarafından düzenli olarak yapılan atık pil toplama yarışmasında geçtiğimiz yıl Mamak’ta dört okul dereceye girmişti. Mamaklı öğrencilerin atık pil toplama konusunda çok bilinçli olduğunu söyleyen TAP Ankara Temsilcisi Abdullah Ömür seminerlerle birlikte bu bilinci daha da artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 
 

30° / 17.4°
  • BIST 100

    10628,13%-0,45
  • DOLAR

    32,17% -0,14
  • EURO

    34,91% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2430,37% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3908,75% -0,01