Mamak`ta 72?lik dede girişimci oluyor

Mamak Belediyesi?nin, Avrupa Birliği Projesi kapsamında KOSGEB işbirliğinde yürüttüğü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri devam ediyor.

14.10.2017 10:44:39 0
Mamak`ta 72?lik dede girişimci oluyor

 

Mamak Belediyesi’nin, Avrupa Birliği Projesi kapsamında KOSGEB işbirliğinde yürüttüğü Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri devam ediyor. Kendi işini kurmak isteyenlere 50.000 TL’ye kadar hibe ve 100.000 TL’ye kadar sıfır faizli kredi desteği sağlayan girişimcilik kursuna 250 kişi kabul edildi. Gerek ülke ekonomisine gerekse gündelik hayatı kolaylaştıracak birçok proje eğitimler sayesinde hayata geçmeyi bekliyor. Mamak Kültür Merkezi’nde gerçekleşen eğitim programlarında en dikkat çeken vatandaş ise 72 yaşındaki İnşaat Mühendisi Osman Bige oldu. Bige, hayata geçirmeyi düşündüğü proje ile elektrik enerjisini depolamayı hedefliyor.

 

Elektrik faturasında 40’lık tasarruf sağlayacak

Elektrik ücretlendirmesinin gece ve gündüz farklı olduğunu ifade eden Bige, “Gece elektrik kullanımı düşük olduğu için ücretlendirmesi daha makul fiyatlarda oluyor. Ancak konutlarda elektrik tüketiminin en yoğun olduğu saatler gündüzleri olduğu için, ücretlendirmede bu yüzden daha fazla oluyor. Haliyle bu da faturalara yansıyor. Bende bu geliştireceğim sistem ile gece elektriği depolayarak, insanların bu depolanan enerjiyi gündüz kullanmalarını sağlamak istiyorum. Bu sayede depolanan bu enerjiyi vatandaşlar daha uygun fiyatta kullanarak, aile ekonomilerine katkı sağlayabilecek. Özetle bu proje yaptığım hesaplamalara göre, aylık bir elektrik faturasında 40’lık bir tasarruf sağlıyor” dedi.

 

Girişimciler desteklenmeli

Girişimcilik ruhuna sahip vatandaşların desteklenmesi gerektiğini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bu proje hayallerinin peşinden gitmek isteyenler için öncülük ediyor. Mamak Belediyesi ile KOSGEB ortaklığında geliştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimi, vatandaşları iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlıyor” dedi.

Başvurular devam ediyor

Son başvuruları 20 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek olan girişimcilik eğitimlerine kayıtlar, Mamak Belediyesi bünyesinde bulunan İstihdam ve Girişimcilik Ofisi’nden veya Mamak Kültür Merkezi’nden yapılıyor. Ayrıntılı bilgi için: www.mamakistihdamofisi.com  


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04