MAMAK`TA 110 BİN KİŞİ ORUÇ AÇTI

Ramazan ayı her yıl olduğu gibi bu yıl da Mamak?ta coşku ve heyecan içinde geçti. İftar sofralarını mahalle aralarına kuran belediye, mahalle iftarlarının yanı sıra Demirlibahçe Mahallesi?nde kurulan iftar çadırında her akşam vatandaşlara iftar yemeği ver

16.07.2015 10:11:16 0
MAMAK`TA 110 BİN KİŞİ ORUÇ AÇTI

Ramazan ayı her yıl olduğu gibi bu yıl da Mamak’ta coşku ve heyecan içinde geçti. İftar sofralarını mahalle aralarına kuran belediye, mahalle iftarlarının yanı sıra Demirlibahçe Mahallesi’nde kurulan iftar çadırında her akşam vatandaşlara iftar yemeği verdi. Ramazan boyunca 110 bin kişiyi mahalle iftarında buluşturan Mamak Belediyesi, iftar sonrası yapılan etkinlikleri de çeşitlendirdi. Mahallelerin ortak yerleri belirlenerek her akşam aynı anda birden fazla mahallede, mahalle sakinleri aynı sofra etrafında buluşurken, birbirinden güzel etkinliklerde sohbetler, çocuklara yönelik eğlenceler de dikkat çekti. 25 farklı noktada her gün yaklaşık 3 bin kişiye iftar yemeği verilirken, özellikle çocuklara yönelik eğlencelerin yanı sıra tasavvuf müziği, semazen gösterileri, şiir dinletileri, sevilen sanatçıların konserleri düzenlendi. Ramazan eğlenceleri ilçe halkının ayağına giderken Mamak eski pazaryerinde kurulan lunapark da vatandaşların beğenisini kazandı. Bir ay boyunca Ramazan ayı’nın bereketini mahallelere taşıdıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bu mübarek ayın manevi hazzını yaşamak için belediye olarak bir takım etkinlikler düzenledik. Mahallelerimizde vatandaşlarımızla birlikte gönül rahatlığı içinde iftarımızı açtık. Ramazan paylaşma, sabır ve ibadet ayıdır. Mamak’ta Ramazan’ı en güzel şekilde yaşamaya dikkat ettik. Allah'a bize böyle sofralarda iftar yapma imkanı verdiği için şükrediyoruz. Soframızı yalnız ve kimsesiz bırakmadıkları için vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tüm hemşerilerimin yaklaşan bayramlarını kutluyorum” diye konuştu.

Teravih buluşmaları

Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelip istek ve önerilerini dinleyen Akgül, Ramazan Ayı’nda da buluşmaya devam etti. Akgül, her akşam farklı bir mahallede teravih namazı sonrası vatandaşlarla buluşarak sohbet etti. Sohbet sırasında birlik ve beraberliğe, hoşgörü ve Ramazan ayının manevi atmosferine vurgu yapılırken ayrıca belediyenin çalışmaları hakkında da vatandaşlar bilgilendirildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04